Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2008 - Anul XIII, nr. 81 (3762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaccin împotriva gripei aviare, testat clinic pe subiecţi umani, în Vietnam

Vietnam a început testele clinice pentru dezvoltarea unui vaccin uman împotriva gripei aviare, au indicat cercetătorii din această ţară, situată în sud-estul Asiei, unde s-au înregistrat 52 de decese din cauza bolii, informează Reuters.

Un număr de 11 voluntari, cercetători, au primit o a doua doză de vaccin, joi, la compania Vabiotech, care aparţine de Institutul naţional de igienă şi epidemiologie din Hanoi.

Doctorul Nguyen Tuyet Nga, epidemiolog şi virolog, coordonator al testelor clinice, a indicat că se folosesc tulpini înalt patogene de H5N1 prelevate de la oameni în 2004, în Vietnam, şi cunoscute sub numele de VN1194.

Tulpina este studiată peste tot în lume de cercetători care încearcă să obţină un vaccin eficace împotriva gripei aviare, care a ucis, la nivel global, 238 de persoane din 376 de cazuri confirmate din 2003, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Proiectul a fost sprijinit de Centrele pentru controlul bolilor din SUA şi OMS, însă nu a fost implicat nici un laborator farmaceutic străin.

Concentraţia pentru testele clinice variază de la 3,75 micrograme la 45 micrograme pe doză. Voluntarii primesc două doze, la interval de 28 de zile una de cealaltă.

Aceste prime teste au ca scop să se afle cât durează protecţia vaccinului.

Luna trecută, un oficial militar a indicat că Ministerul vietnamez al Sănătăţii a aprobat un alt test clinic pe subiecţi umani, care va începe la sfârşitul lunii, la Academia medicală militară din provincia Ha Tay, lângă Hanoi. La aceste teste vor participa până la 30 de persoane din cadrul instituţiei.

OMS a indicat că nu s-a implicat direct în dezvoltarea vaccinului, dar că este satisfăcută de faptul că autorităţile din domeniul sănătăţii au luat măsuri stricte pentru controlul calităţii.

GlaxoSmithKline a anunţat, luna trecută, că un vaccin pe care l-a conceput împotriva H5N1 ar putea fi eficace împotriva mai multor subtipuri ale virusului.

Un vaccin care utilizează tulpina curentă H5N1 ar putea să nu ofere protecţie împotriva altor tulpini şi ar putea fi chiar inutil în cazul unei pandemii pentru că virusul suferă permanent mutaţii.

Însă experţii spun că procesul conceperii de vaccinuri ar putea pune bazele unei infrastructuri, astfel încât timpul necesar realizării unui vaccin pandemic (4-6 luni de la izbucnirea pandemiei), să poată fi scurtat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccin împotriva gripei aviare, testat clinic pe subiecţi umani, în Vietnam.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccin împotriva gripei aviare, testat clinic pe subiecţi umani, în Vietnam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei