Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Reduceţi cantitatea de sare ca să scăpaţi de sucurile carbogazoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii dumneavoastră au devenit dependenţi de băuturile răcoritoare carbogazoase?

Dacă vreţi să rezolvaţi această problemă în mod eficient şi fără prea mare bătaie de cap, tot ce aveţi de făcut este să reduceţi cantitatea de sare pe care micuţii o consumă în mod obişnuit.

Cercetătorii din cadrul Universităţii St. George din Anglia au constatat că scăderea chiar şi cu un gram a cantităţii de sare folosite pentru alimentaţia copiilor reduce consumul de lichide cu până la 100 grame pe zi. Având în vedere că băuturile carbogazoase sunt preferatele celor mici, reducerea consumului acestora ar însemna scăderea semnificativă a riscului de apariţie a obezităţii şi hipertensiunii şi preîntâmpinarea producerii infarctului şi atacurilor cerebrale.

Până în prezent se ştia exact faptul că în cazul adulţilor sarea consumată într-o zi "antrenează" creşterea consumului de lichide, dar oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii St. George au vrut să determine dacă această situaţie este valabilă şi în cazul copiilor.

Echipa condusă de profesorul Feng J. He a analizat informaţiile obţinute în cadrul Studiului Naţional pentru Alimentaţie şi Nutriţie din anul 1997 şi au studiat un eşantion de 2.000 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între patru şi 18 ani, cărora timp de o săptămână li s-au înregistrat datele referitoare la consumul de sare şi de lichide.

S-a constatat că în momentul în care subiecţilor li se înjumătăţea "norma" de sare, cantitatea totală de băuturi carbogazoase dulci consumate într-o săptămână de fiecare copil scădea cu până la două sticle, adică echivalentul a 250 kcal. Studiul efectuat sugerează faptul că reducerea cantităţii de sare ar putea combate obezitatea în rândul copiilor datorită efectului asupra consumului de băuturi carbogazoase. "Reducerea cu 10-20 grame de sare a consumului zilnic nu este detectabilă de receptorii gustativi ai omului, nu cauzează nici o problemă de funcţionare a organismului şi nu prezintă nici un pericol", a explicat doctorul Feng J. He.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reduceţi cantitatea de sare ca să scăpaţi de sucurile carbogazoase.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Reduceţi cantitatea de sare ca să scăpaţi de sucurile carbogazoase3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesorul Feng Je trimis de
( 3 mar 2008, 08:57:15
Eu deja ma simt plictisit de teoriile asa ziselor cercetari efectuate de toti chinezii astia. Sucurile contin benzoat de sodiu indiferent ca-s carbogazoase sau nu!

Si sunt la fel de nocive ca sarea, Clorura de sodiu!

Cea mai mare prostie este sa renunti la a mai consuma lichide. Un om care tine la sanatatea lui trebuie sa consume liche sub forma: apa plata, fructe si ciorbe.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte