Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicamentele pentru reglarea colesterolului reduc mortalitatea provocată de boli pulmonare

Statinele, medicamentele pentru reglarea colesterolului, care protejează inima, pot avea efecte favorabile asupra bolilor pulmonare şi reduce numărul de decese provocate de acestea, potrivit unui studiu publicat în European Respiratory Journal, informează AFP.

La studiu, realizat de echipa de cercetători a profesorului Eric Mortensen (spitalul Audie Murphy/ Universitatea din Texas, San Antonio, SUA) au participat 8.652 de foşti combatanţi, cu vârsta peste 65 de ani, internaţi în anul 2000 pentru pneumonie sau gripă.

Potrivit studiului, mortalitatea în primele 30 de zile care au urmat internării în spital s-a redus semnificativ la pacienţii trataţi cu statine, medicamente anti-colesterol. Beneficiul pare şi mai important în rândul persoanelor cu vârste peste 85 de ani.

Pronosticul vital s-a îmbunătăţit, însă, într-o mai mică măsură, dacă pacienţii au primit inhibitori de enzimă de conversie, medicamente de obicei prescrise celor care suferă de insuficienţă cardiacă sau hipertensiune arterială.

În cazul pacienţilor care au luat în acelaşi timp ambele tipuri de medicamente, reducerea mortalităţii a fost superioară celei înregistrate la pacienţii care au luat doar statine.

Mai multe studii recente au sugerat că statinele sau IEC îmbunătăţesc rata de supravieţuire a bolnavilor internaţi din cauza septicemiilor, pneumoniilor sau infecţiilor la membre inferioare provocate de diabet. În schimb, au fost studii care nu au evidenţiat acest efect pozitiv.

Pneumonia şi gripa constituie una dintre principalele cauze de mortalitate infecţioasă. În SUA se situează pe locul al şaptelea în topul maladiilor care provoacă decese.

Dintre participanţii la studiu, 798 au urmat un tratament cu statine, 769 au fost trataţi cu ambele tipuri de medicamente, iar 2.161 au fost trataţi doar cu IEC.

Autorii studiului recomandă, totuşi, prudenţă în analizarea acestor rezultate şi realizarea unor lucrări suplimentare, la care să participe şi femei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamentele pentru reglarea colesterolului reduc mortalitatea provocată de boli pulmonare.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicamentele pentru reglarea colesterolului reduc mortalitatea provocată de boli pulmonare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte