Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gimnastica păstrează spatele drept

Cele mai frecvente dureri de spate şi deformări ale coloanei vertebrale apar ca urmare a poziţiei necorespunzătoare la birou .

Orele prelungite petrecute la birou, în faţa calcu­latorului, şofatul pe distanţe lungi sau statul în picioare pot declanşa durerile de spate. Medicii ne avertizează că ignorarea acestor dureri poate determina în timp deformări ireversibile ale coloanei vertebrale.

Statisticile arată că, la ora actuală, peste 80% din popu­laţia lumii se confruntă cu dureri de spate. Cele mai multe "victime" ale poziţiei nepotrivite sunt persoanele cu vârste peste 18 ani. Însă durerile de spate pot apărea şi în copilărie.

"Durerile de spate la copii apar din cauze congenitale şi sunt accentuate la efort", ne-a spus dr. Gheorghe Burnei, medic ortoped, Spitalul "Marie Curie" din Capitală.


O pauză de 15 minute la fiecare oră

În ceea ce priveşte durerile de spate la adulţi, cele mai multe au drept cauză o ţinută necorespunzătoare a corpului. "Persoanele care lucrează la birou trebuie să facă o pauză de 15 minute, o dată la patru ore, şi să îşi schimbe poziţia la fiecare oră.

În pauză este bine să se facă o plimbare sau exerciţii fizice. Acestea sunt menite să menţină tonusul muscular şi poziţia normală a coloanei vertebrale", ne-a spus dr. Gheorghe Burnei. Medicii spun că mişcarea are rolul de a întreţine, în bune condiţii, discurile vertebrale, muşchii, ligamentele, tendoanele şi articulaţiile.


Aerobic şi mişcări de întindere a spatelui

Cele mai frecvente exerciţii recomandate persoanelor care se plâng de dureri de spate sunt cele de aerobic, de întindere pentru spate şi de întărire a musculaturii. Mişcările de extensie a braţelor (balansarea în sus şi în jos), fandări, extensia posterioară a braţelor întinse lateral (tragerea umerilor înapoi), mişcările de flexie şi de extensie (genuflexiuni) sunt câteva dintre exerciţiile care pot fi făcute în orice spaţiu.

Pentru cei care au muncă de birou sunt indicate rotiri ale umerilor pentru detensionarea muş­chilor, precum şi mişcarea capu­lui în părţile laterale ale corpului şi apleca­rea acestuia spre zona pieptu­lui. În timpul exerciţiilor, inspiraţi adânc şi ridicaţi umerii. Relaxaţi-vă şi lăsaţi-i să cadă. Repetaţi exerciţiul de trei ori. Pentru lucrarea părţii superioare a spatelui, încrucişaţi braţele şi apucaţi cotul mem­brului în extensie, întinzând umărul şi partea superioară a spatelui. Un alt exerciţiu recomandat este acela de întindere a mâinii, benefic pentru articulaţie şi antebraţ.

Mişcările de aerobic sunt foarte eficiente pentru spate, dar şi pentru inimă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gimnastica păstrează spatele drept.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gimnastica păstrează spatele drept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte