Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Persoanele dependente de alcool şi droguri sunt mai impulsive

Persoanele dependente de alcool şi droguri sunt, în mod natural, mai impulsive decât ceilalţi oameni, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, publicat în revista Journal of Neuroscience şi preluat de dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, au făcut această descoperire după ce au studiat tomografiile cerebrale realizate unui număr de nouă persoane alcoolice, aflate în recuperare, şi unui alt număr de zece persoane, fără istoric de dependenţă.

Rezultatele studiului deschid noi perspective în ceea ce priveşte tratamentele împotriva dependenţei de alcool şi de alte tipuri de substanţe.

Voluntarii au fost rugaţi să ia decizii financiare, adică să aleagă între "mai puţini bani, acum" şi "mai mulţi bani, mai târziu". Majoritatea persoanelor care au fost dependente de alcool au ales recompensa financiară imediată, numărul acestora fiind de trei ori mai mare decât cel înregistrat în rândul persoanelor care nu au fost dependente de substanţe interzise.

În acelaşi timp, tomografiile au indicat o activitate mai puţin intensă în cortexul frontal orbital la cei care au ales recompensa financiară imediată. În această regiune a creierului se află centrul asociat cu deciziile înţelepte, bazate pe consecinţe pe termen lung. Cercetătorii compară cortexul orbital cu o frână: în momentul în care aceasta este dezactivată, oamenii aleg câştigul pe termen imediat.

Specialiştii cred că, în cazul persoanelor care suferă de dependenţă, creierul nu procesează aşa cum trebuie consecinţele pe termen lung ale alegerilor.

Cercetătorii au mai descoperit că dependenţa este influenţată genetic, deoarece în proces este implicat neurotransmiţătorul dopamină, un compus al creierului care asigură transmiterea mesajelor între nervi. Aceştia cred că un posibil tratament împotriva dependenţei ar consta în creşterea nivelului de dopamină.

Maladiile Parkinson şi Alzheimer sunt ambele marcate de un nivel scăzut al dopaminei. Tratamentele împotriva acestor boli constau în creşterea nivelului acestui neurotransmiţător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele dependente de alcool şi droguri sunt mai impulsive.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele dependente de alcool şi droguri sunt mai impulsive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte