Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stil de viaţă

O formă fizică bună este mai importantă pentru longevitate decât greutatea corporală

Persoanele în vârstă de peste 60 de ani, care fac sport regulat şi au o bună formă fizică, trăiesc mai mult decât cele sedentare, indiferent de greutatea corporală, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite şi publicat în Journal of the American Medical Association, informează AFP.

Studii anterioare au demonstrat că obezitatea şi sedentarismul contribuie la creşterea riscului de mortalitate la adulţii de vârstă medie. Însă nici un alt studiu, până la cel publicat în Journal of the American Medical Association, nu a studiat asocierea sedentarismului cu mortalitatea în rândul persoanelor în vârstă.

"Am observat că persoanele obeze mai în vârstă, dar cu o formă cardiorespiratorie foarte bună, prezentau un risc de mortalitate, indiferent de cauză, mai scăzut decât persoanele cu o greutate normală, care nu aveau o bună formă fizică", a spus profesorul Xuemei Sui, de la Universitatea din Carolina de Sud, principalul autor al studiului.

"Datele noastre sugerează că nivelul formei cardiorespiratorii la persoanele cu vârsta peste 60 de ani modifică raportul dintre obezitate şi mortalitate", a declarat acesta.

La studiu au participat 2.603 adulţi, cu vârsta medie de 64,4 ani, 20% dintre subiecţi fiind femei. Cercetătorii au analizat asocierea dintre rata de mortalitate şi forma cardiorespiratorie, luând în calcul indicele de masă corporală şi alte măsurători ale ţesutului adipos. Nivelul formei fizice a fost evaluat în funcţie de durata şi intensitatea exerciţiilor fizice realizate pe o bandă rulantă.

Pe parcursul studiului, care a durat 12 ani, s-au înregistrat 450 de decese în rândul subiecţilor. Persoanele decedate erau foarte în vârstă, aveau o formă fizică proastă şi prezentau mai multe riscuri de maladii cardiace decât persoanele care au supravieţuit. Măsurătorile realizate asupra ţesutului adipos nu au indicat, însă, nici o diferenţă între persoanele decedate şi cele în viaţă.

Subiecţii care au avut o bună formă fizică au prezentat, în general, mai puţine riscuri de maladii cardiovasculare - hipertensiune arterială, diabet, nivel mare al colesterolului.

Rata de mortalitate în rândul subiecţilor cu o bună formă fizică a fost, la nivel general, cu 50% mai mică decât cea înregistrată în rândul persoanelor cu o formă cardiovasculară proastă.

"Rezultatele studiului demonstrează că este posibil să se reducă mortalitatea în rândul persoanelor în vârstă, inclusiv în rândul celor obeze, cu ajutorul exerciţiilor fizice regulate, precum mersul pe jos în ritm alert timp de cel puţin 30 de minute, aproape zilnic", au spus cercetătorii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O formă fizică bună este mai importantă pentru longevitate decât greutatea corporală.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O formă fizică bună este mai importantă pentru longevitate decât greutatea corporală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte