Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală

Ingrediente:

-1 kg creveți cruzi

-100 ml cognac

-zeama de la 2 portocale

-sos de soia

-orez basmatic

-unt

-verdeață

-ulei de măsline

 

Mod de preparare

Se decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu: foaie de dafin, piper boabe, zeama de portocală, cognacul, sos de soia.

Se lasă la fiert pana ce sosul capătă o consistență mai legată. Se strecoară totul, de preferință prin tifon.

După care se pune din nou pe plită la foc mic circa 15-20 minute, se asezonează cu sare, piper după gust.

Separat orezul basmatic (de preferință Scotti harj) se călește in unt (1 parte orez, 3 părți apă) și se lasă la fiert 15 minute la foc mic și capac.

La final se așează pe un platou, orezul, cozile de creveți, sosul rezultat și verdeață proaspătă. Se decorează cu felii de lămâie și portocală.

Poftă bună!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline  Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:... Citeşte