Monitorul de Suceava

Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală

 

Ingrediente:

-1 kg creveți cruzi

-100 ml cognac

-zeama de la 2 portocale

-sos de soia

-orez basmatic

-unt

-verdeață

-ulei de măsline

 

Mod de preparare

Se decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu: foaie de dafin, piper boabe, zeama de portocală, cognacul, sos de soia.

Se lasă la fiert pana ce sosul capătă o consistență mai legată. Se strecoară totul, de preferință prin tifon.

După care se pune din nou pe plită la foc mic circa 15-20 minute, se asezonează cu sare, piper după gust.

Separat orezul basmatic (de preferință Scotti harj) se călește in unt (1 parte orez, 3 părți apă) și se lasă la fiert 15 minute la foc mic și capac.

La final se așează pe un platou, orezul, cozile de creveți, sosul rezultat și verdeață proaspătă. Se decorează cu felii de lămâie și portocală.

Poftă bună!



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Septembrie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.