Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Monitorizare mai serioasă

Directorii de grădinițe, îndemnați să verifice personal condițiile de igienă de la firmele care aduc masă caldă pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava are în această perioadă în desfășurare un amplu control tematic privind condițiile de igienă la servirea mesei în unități de învățământ, de la grădinițele cu program prelungit și până la internatele liceelor.

Controlul este în plină desfășurare, însă una dintre concluziile trase de echipa de control este că în general se respectă condițiile de igienă, totuși cu unele probleme mai mari sau mai mici, în special la unele firme care asigură masa caldă pentru copii în regim de catering.

Având în vedere că echipele de control sanitar-veterinare nu pot face o monitorizare continuă, directorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, are o recomandare foarte importantă pentru directorii unităților de învățământ. „Am recomandat insistent ca directorii de unități de învățământ care au contracte cu firme de catering, mai ales la grădinițe cu program prelungit, să facă ei un autocontrol, să realizeze un chestionar de evaluare, să stabilească prin contract dreptul de a avea acces în locația în care se pregătește masa, să poată vedea cum se prepară hrana, cum este depozitată, să facă o serie de constatări preliminare și apoi dacă este cazul să apeleze la noi. Aceasta ar fi cred cea mai eficientă metodă de prevenție pentru ca pe mesele copiilor să nu ajungă hrană neconformă și să se ajungă la probleme grave de sănătate”, a transmis Sorin Mihai Voloșeniuc.

El a precizat că în cadrul controalelor efectuate până acum a fost descoperit și un caz mai deosebit, în sensul rău, cu o firmă care aducea masă caldă pentru copiii de la o grădiniță cu program prelungit din Suceava. Controlul la sediu, unde se prepara mâncarea, a dus la descoperirea unor condiții de igienă care lăsau de dorit, fiind aplicată o amendă de 10.000 de lei, complementar cu măsura de suspendare a activității până la remedierea deficiențelor constatate.

Alte probleme identificate în alte locații au fost trecute în categoria mici și remediabile, însă rezultatele finale ale controalelor vor fi comunicate când întreaga acțiune va fi finalizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii de grădinițe, îndemnați să verifice personal condițiile de igienă de la firmele care aduc masă caldă pentru copii.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorii de grădinițe, îndemnați să verifice personal condițiile de igienă de la firmele care aduc masă caldă pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline  Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:... Citeşte