Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Tensiuni

Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din Bosanci în scandalul imașului comunal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de crescători de animale din Bosanci au venit miercuri în ședința extraordinară de Consiliu Local pentru a le cere socoteală aleșilor locali și, în special, primarului Neculai Miron. Totul a plecat de la intenția de concesionare a unei suprafețe din imașul comunal către o firmă care vrea să ridice un parc fotovoltaic. Inițial, primarul Neculai Miron a discutat cu oamenii în fața sediului Primăriei Bosanci, iar apoi toată lumea s-a mutat în sala de ședințe.

Așezați în tabere pregătite parcă de un război în toată regula, oamenii au început să-i aducă acuzații primarului Miron. Tonul discuțiilor a fost unul la intensitate maximă și nu au lipsit și momente când o parte din crescătorii de animale s-au apropiat amenințător de masa la care se aflau primarul și o parte din consilierii locali.

”Să ne spuneți de ce dați imașul unor străini care să facă parc fotovoltaic și nu ne ajutați pe noi, oamenii din comună. Dacă se face acel parc, va fi închis și oile nu vor mai intra, deci ne furați o bună bucată de imaș”, i-au spus oamenii primarului Neculai Miron.

Acesta le-a răspuns că legea îi permite să concesioneze imașul în sistem dual, adică și pentru pășunat și pentru energie regenerabilă, iar proiectul propus de investitor arată că panourile vor fi la o înălțime de 1,5 metri, iar oile vor putea să pască. Argumentele primarului nu i-au convins pe oameni care l-au numit în câteva rânduri chiar și ”hoț” și i-au reproșat că tot ceea ce face în comună este doar pentru interesul său personal. O altă nemulțumire a crescătorilor de animale a fost aceea că nimeni nu i-a consultat pe această temă și că nimeni nu știe suprafața reală ce va fi concesionată investitorului privat. ”Ați discutat acest subiect ca hoții. L-ați pus la punctul <Diverse> pentru ca nimeni să nu știe nimic. Ședințele de Consiliu Local nu sunt publice și nimeni nu știe ce se votează aici. Prima dată s-a dorit concesionarea a 375 de hectare din imașul care are 560 de hectare, acum am auzit că ar fi numai 250, iar `mneata ne aburești că vor fi numai 200 de hectare. Când spui adevărul?”, i-au strigat nemulțumiții.

Neculai Miron le-a răspuns că totul este, deocamdată, la stadiul de intenție, iar din cele 591 de hectare de imaș vor fi concesionate doar 200, iar beneficiile vor fi uriașe pentru bugetul comunei, de milioane de euro, urmând să fie inclusiv iluminatul stradal și la instituțiile publice. ”Tot ceea ce facem aici este perfect legal. Dacă Hotărârea de Consiliu Local pe care o vom lua nu va respecta legea, Prefectura Suceava are posibilitatea să o anuleze”, a arătat primarul din Bosanci.

Oamenii au mai reclamat că se dorește distrugerea intenționată a afacerilor locale, iar fostul primar din Bosanci, Anton Curic, le-a transmis că este de fapt o conspirație mondială pentru ca animalele să dispară, iar produsele rezultate de la oi și vaci să fie înlocuite cu tot soiul de substituenți. Toate contrele între primarul Miron și crescătorii de animale au durat aproape o oră, iar la final oamenii au plecat acasă cu o singură concluzie: ”Ne-a tras pe sfoară și de această dată. Ne minte în față și tot noi vom fi cei păgubiți”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din Bosanci în scandalul imașului comunal.
 Vizualizări articol: 2101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din Bosanci în scandalul imașului comunal3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline  Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:... Citeşte