Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Targul extrascolar
SHOPPING CITY SUCEAVA - Targul extrascolar
SHOPPING CITY SUCEAVA - Targul extrascolar
 
joi, 13 oct 2016 - Anul XXI, nr. 240 (6353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,595 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8316 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Verze roz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli satisfăcute de la prima degustare...

Avem nevoie de:

2 kgvarză albă, 1 kg varză roşie, 3 linguri zahăr, 3 linguri cu vârf de sare mare (orice sare neiodată, 3 căței de usturoi, 300 ml oțet din vin, opțional 3 lingurițe de chimen sau chimen negru (negrilică)

Preparare:

Tăiem varza după preferință, separat cea albă şi roşie. Unii preferă să fie tocată fin, fideluță, alții o vor pătrățele mai măricele. Se pot chiar combina cele două variante. Pe varza albă punem 2 linguri de zahăr şi 2 linguri de sare. Pe cea roşie presărăm o lingură de zahăr şi o lingură de sare. Frecăm foarte bine fiecare porție de varză, o frământăm îndelung, până observăm că lasă zeamă din belşug. Peste varza albă adăugăm usturoiul zdrobit şi chimenul. Peste varza roşie adăugăm oțetul. Amestecăm bine noile ingrediente, apoi combinăm porțiile de varză şi amestecăm repede, numai cât să se distribuie uniform culoarea roz. Punem în borcane şi îndesăm bine. Acoperim borcanele bine şi nu necesită alte metode de conservare. In final varza este roz, acrişoară, foarte plăcută. O scurgem uşor de zeamă, presărăm puțin mărar verde şi picurăm ulei peste varza astfel motată pe platou. Este minunată lângă fripturi, dar şi lângă preparate de post.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verze roz.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verze roz0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze roz Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli... Citeşte