Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2016 - Anul XXI, nr. 240 (6353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Căldură ieftină

Energia termică pentru suceveni nu se scumpește în această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia și în această iarnă de căldură la unul dintre cele mai mici tarife din țară, de 179,5 lei/gigacalorie, inclusiv TVA.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat ieri că, în urma discuțiilor avute cu producătorul de energie termică, Bioenergy, precum și cu firma de transport și distribuție a agentului termic, Thermonet, prețul gigacaloriei furnizate populației rămâne neschimbat.

„Prețul la încălzirea populației va rămâne același, nu vor fi modificări la tarif, cu toate necazurile care sunt. Cei de la Bioenergy au de încasat încă 13 milioane de lei vechi pe certificate verzi, iar lemnul de foc nu mai este considerat biomasă, încât nu mai pot încasa certificate verzi pe energia electrică produsă prin arderea acestui combustibil. Cu toate acestea vor asigura căldură și apă caldă sucevenilor, la aceleași tarife, la parametrii necesari”, a spus edilul sucevean.

Începând de la finele săptămânii trecute a început furnizarea căldurii pentru abonații din sistemul centralizat, pornirea fiind făcută etapizat. În prezent, căldura a ajuns în toate cartierele, dar la o serie de blocuri caloriferele sunt încă reci, din cauza unor avarii apărute la sistemul de distribuție.

„Mai sunt câteva probleme, punctual, unde au de intervenit echipele Thermonet.

Le-am solicitat să facă tot posibilul să furnizeze servicii de calitate celor aflați în sistemul centralizat, dacă vor să își păstreze clienții”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a spus că își dorește să obțină finanțare din fonduri europene pentru  reabilitarea sistemului de transport și distribuție, să fie reduse pierderile de pe rețea, astfel încât să dispară costurile suplimentare,

„Trebuie să demonstrăm că putem asigura servicii de calitate și la un preț suportabil pentru populație, iar atunci se vor întoarce la sistemul centralizat și o parte din cei care au plecat”, a adăugat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Energia termică pentru suceveni nu se scumpește în această iarnă.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energia termică pentru suceveni nu se scumpește în această iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 oct 2016, 11:44:45
Primarul Ion Lungu nu trebuia sa-si puna centrala acasa si la Primarie si acum sa dea lectii consumatorilor pe care i-a derutat in favoarea unei firme private. Firma bucuresteana Adrem Invest, actionar majoritar la Bioenergy si Thermonet Suceava, producatorul si respectiv distribuitorul de energie termica din Suceava, ajunsi (incurcati) sa monopolizeze termoficarea Sucevei cu "proptelele" primarului Ion Lungu si a marilor directori generali de la TERMICA, Constantin Placinta si Silviu Gemanari, da din colt in colt si incearca tot felul de artificii sa nu dispara acum de pe aceasta piata a energiei termice unde i-au incurcat pe sute de suceveni sa nu se debranseze si incearca pe totoate caile sa-i faca captivi pe cei 18000 de consumatori care au mai ramas la sistemul centralizat de termoficare, ca aproximativ 20000 si-au luat lumea-n cap si s-au debransat. Bine ca cei de la Thermonet cu directoarea lor Brandusa si frigotehnicianul Frunzaru s-au lamurit cu “chimia si frigotehnica dezechilibrelor hidraulice”! Atunci cand s-a debransat primarul Lungu echilibrarea s-a facut fara costuri si apoi el a contribuit din plin la dezechilibrarea si dezorganizarea intregului sistem de termoficare, prin decapitalizarea si distrugerea TERMICA, pentru a-I favoriza pe cei de la Adrem Invest care au ajuns sa monopolizeze termoficarea centralizata, concurand doar cu cei de la E.ON, cu centralele pe gaz. Domnii ziaristi pot afla usor pretul energie termice in marile orase si sa vada ca la Suceava este printre cele mai mari din tara, iar daca asa cum se afirma aici, ca in aceasta iarna energia termica la Suceava nu se scumpete, este lesne de inteles ca de iarna viitoare se va scumpi si oamenii vor fi nevoiti sa intre la cheltuiala si sa-si monteze centrale, ca alta varianta de a iesi din captivitate nu au.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze roz Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli... Citeşte