Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2016 - Anul XXI, nr. 12 (6125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Guvernul, oculta, vremea, relieful şi satana, conspiratorii noştri de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A nins. E ianuarie, prin urmare nu urmează vreo perioadă de caniculă. De prin noiembrie- decembrie ne aşteptăm, mă rog, unii dintre noi, cei pe care vremea nu-i ia pe nepregătite, că vine iarna. Adică frig, zăpadă, vânt. Şi nu trebuie să fii Nostradamus ca să prevezi că asta înseamnă la noi drumuri blocate, sate izolate şi sute de cazuri care vor solicita extrem de mult serviciul de urgenţă și ambulanţa. Din nou vor face apel autorităţile să respectați reguli, dacă nu de bun-simţ, de autoconservare sigur. Adică să stați naibii acasă când viscoleşte. Să nu mai bateți drumurile aiurea.

Dar pariu că vor fi iar gravide care vor naște prin nămeţi? Pariu că iar vor fi teribilişti din ăștia care ignoră orice și vor urca ei pe drumuri de munte la distracție prin cabane? Pariu că iar vor rămâne izolaţi mulţi prin maşini? Cu copii mici după ei, normal. Pariu că iar vor zbiera toți blocaţii ăștia în nămeți? Să vină armata să-i salveze. Că doar armata e Crucea Roșie şi altceva mai bun de făcut nu au ce face soldaţii decât să dea la lopată pentru a scoate de sub omăt tot felul de inconștienți.

De ce se întâmplă an de an toate astea? Simplu. Nepăsare. Lipsă infrastructură. Acceptarea tuturor aberaţiilor cu seninătate şi comportamentul nostru de struț. Băgăm capul în pământ și ne prefacem că totul e în regulă. Dacă ninge şi viscoleşte, privim la televizor ştirile cu drumurile blocate şi înjurăm autorităţile. Rar vezi pe câte unul să curăţe zăpada pe trotuarul din faţa casei sau a blocului lui.

Trebuie să apară situaţii extreme ca să ne dăm seama că suntem vai mama noastră. Trebuie să moară oameni, dar nici măcar atunci nu reparăm ce-i prost, ci ne apucăm să căutăm vinovați. Să aruncăm cu pietre și să arătăm cu degetul. Şi niciodată nu suntem noi de vină. Permanent e vina guvernului, a ocultei, a vremii, a reliefului, a satanei.

Eu nu vreau să vă dau pilde acum. Nu mă cred mare înțelept. Doar constat că în fiecare zi mergem pe sârmă. Doar norocul ne mai protejează. Dacă ţara asta paralizează la 15 cm de zăpadă pe drumuri, ce se va întâmpla oare în caz de un cutremur? Răspunsul e simplu: ne ia naiba pe toți. Pe unii în primă fază, pe alţii la multe săptămâni după. Nu suntem în stare să găsim rapid un avion prăbușit în munți. Credeți că vom fi în stare să ne găsim unii pe alții sub dărâmături? Aşa-i că nu?

Multe din tragediile care se întâmplă au drept cauze prostia, inconştienţa, munca în doi peri şi lipsa de disciplină. Am mai putea construi acum un canal Dunăre-Marea Neagră? Porţile de Fier sau Transfăgărăşanul? Cu toată tehnologia de care dispunem, mă îndoiesc profund. Se vor îmbogăţi unii făcând studii de fezabilitate pe zeci de milioane de euro din bani publici şi cam atât. Lucrările se vor întinde pe câteva generaţii. Construiesc egiptenii alte piramide cu o roabă, până facem noi câţiva kilometri de autostradă cu ultima generaţie de utilaje.

Ne convine sau nu, asta e realitatea. Nu mai suntem în stare să facem nimic. Sau, pentru adepţii teoriei conspiraţiei mondiale, nu suntem lăsaţi. Populaţia activă a luat drumul pribegiei pentru o viaţă mai bună. Nimic pentru ţară, totul pentru export. Pe câţiva lei, eventual. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul, oculta, vremea, relieful şi satana, conspiratorii noştri de serviciu.
 Vizualizări articol: 4064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 16 voturi
Guvernul, oculta, vremea, relieful şi satana, conspiratorii noştri de serviciu4.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 ian 2016, 11:38:12
Hey Doc , mi-e greu sa cred ca cineva care a capatat atata influenta dupa niste articole scrise saptamanal intr-un ziar se multumeste cu laurii unor like-uri si a unor comentarii dupa perdea .
Daca vrei cu adevarat sa faci ceva pentru noi toti , pentru copiii nostri , intocmeste o PETITIE prin care guvernul sa aloce fonduri astfel incat fiecare copil , sarac sau bogat , sa poata beneficia de control gratuit la 6 luni pentru verificarea vederii si a danturii . S-ar elimina multe boli pe care viitorii adulti le dezvolta in copilarie .

=================

Poti sa o numesti Legea Haidamac sau cum vrei dar ar fi un lucru extraordinar. Trebuie inceput de undeva , un medic are mai multa credibilitate .

==================

Jamie Oliver este un simplu bucatar care a pornit o revolutie in alimentatia sanatoasa a copiilor ( si nu numai) . Vreti sa stiti cum a deschis ochii opiniei publice si a politicienilor si le-a fortat mana sa recunoasca ca servesc copiilor la scoala mizerii pe tava !!!!!
Probabil daca nu ar fi fost el intreaga socoietatae mergea inca pe un drum gresit.

========= So , PLEASE , Doc , initiaza ceva , noi suntem pe aici , e pacat sa te irosesti numai intr-un articol de Sambata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea mică…Avem nevoie de:1 kg de mere, puțină apă, 200 g zahăr, un praf de budincă de caramel, un vârf de cuțit... Citeşte