Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 1 (7613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cei care-L iubesc pe Dumnezeu primesc putere multă și ajutor

Dumnezeu a dat poruncă să iubești pe vrăjmașii tăi și tu îți întorci fața de la Dumnezeu, Care te iubește? A dat poruncă să spui cuvinte frumoase celor care te înjură, și să faci rugăciuni pentru cei care te vorbesc de rău, și tu grăiești de rău pe Binefăcătorul și Ocrotitorul tău, fără ca Acesta să te nedreptățească cu nimic? Oare n-ar putea să te slobozească din încercarea pentru care Îl hulești acum? N-o face însă, ca să devii mai vrednic. Nu este oare nesăbuință să avem în gura noastră lipsă de evlavie, dispreț, și să luăm în deșert numele Domnului îngerilor, de vreme ce puterile cerești pronunță sfânt numele Lui cu cutremur, uimire și admirație?

„L-am văzut pe Domnul stând pe un scaun înalt și măreț și poalele hainelor Lui umpleau templul. Serafimi stăteau înaintea Lui, fiecare având câte șase aripi: cu două își acopereau fețele, cu două picioarele, iar cu două zburau și strigau unul către altul zicând: «Sfânt, Sfânt, Sfânt este Domnul Savaot, plin este tot pământul de slava Lui»” (Isaia 6, 1-3). Și dacă trebuie să atingi Evanghelia, îți speli mai întâi mâinile, și după aceea o ții cu mult respect și evlavie. Deci, nu te înfiori să scoți cuvinte nepotrivite cu limba ta față de Stăpânul Evangheliei și să-L hulești? Desigur, că pe Dumnezeu nimeni nu poate să-L păgubească cu jignirile lui, nici să-L arate mai strălucitor cu doxologiile lui. Dumnezeu Își păstrează întotdeauna aceeași slavă, care nici nu se mărește prin elogii, nici nu se micșorează prin blasfemii. Dimpotrivă, la oameni se întâmplă următorul paradox: cei care-L preamăresc primesc ei înșiși folos din doxologie, în timp ce aceia care-L hulesc și-L disprețuiesc se pierd pe ei înșiși.  (Sfântul Ierarh Ioan Gură De Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, Sursa: Doxologia.ro)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei care-L iubesc pe Dumnezeu primesc putere multă și ajutor.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cei care-L iubesc pe Dumnezeu primesc putere multă și ajutor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pește marinat în oțet (rețeta veche) Acesta este un preparat care ne va face să ne uităm zile în șir precum pisica la acvarii... Se face foarte ușor, dar așteptarea este destul de lungă până ce este finalizat și poate fi consumat. Merită însă efortul și așteptarea,... Citeşte