Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2020 - Anul XXV, nr. 52 (7357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un dar pentru viaţa duhovnicească

Postul Mare este un timp al pocăinţei şi al rugăciunii care, împletite cu postul trupesc şi duhovnicesc, ne pregătesc pentru bucuria pascală a Învierii Domnului. Acest post este cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi din cursul anului bisericesc. El vine în viaţa noastră ca un dar de mare preţ. Nu trebuie să fim superficiali în privinţa sa şi să scăpăm prilejul postirii pentru a ne desăvârşi duhovniceşte. Pentru că în timpul Postului Mare suntem chemaţi să ne întoarcem acasă, să ne întoarcem la Dumnezeu, în Raiul pierdut de Adam prin nepostire. 
Prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti este dedicată unei intense pregătiri duhovniceşti, îmbinată cu o înfrânare foarte aspră în ceea ce priveşte mâncarea şi cu recomandarea de a ne primeni sufletele prin Taina Pocăinţei. În această săptămână avem un program special de slujbe şi rugăciuni.

Postul este un timp de sporire duhovnicească în care intensificăm rugăciunea zilnică şi prezenţa noastră în biserică la sfintele slujbe specifice acestei perioade. Prin rânduielile liturgice din Postul Sfintelor Paşti vedem cum Biserica ne îndeamnă să împletim rugăciunea cu postul, pentru că omul rugător ajunge prin nevoinţă şi post, unite cu rugăciunea, la sfinţenie, adică la desăvârşire şi la bucuria vieţii veşnice. Nu avem alt mijloc de a comunica cu Dumnezeu şi de a fi în comuniune cu El decât rugăciunea.

Postul Mare este caracterizat prin renunțarea la multe alimente, intensificarea rugăciunilor publice și particulare, îm­bu­nătățire personală și multă generozitate cu cei aflați în nevoi. Este o perioadă de înnoire duhovnicească, o perioadă a po­căinței, a curățirii inimii și minții, de reîntoarcere către poruncile Domnului și către aproapele nostru. Părintele Moise Aghioritul spune: „Postul Mare urmăreşte să ne întoarcem către propriul sine şi contribuie la tămăduirea noastră de bolile duhovniceşti care ne întunecă mintea, ne îngreuiază şi ne amărăsc viaţa”.

(Pr. Ciprian Florin Apetrei, Ziarul Lumina) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un dar pentru viaţa duhovnicească.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un dar pentru viaţa duhovnicească5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei