Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2014 - Anul XIX, nr. 222 (5731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prăznuirea Sfântului Siluan Athonitul

În fiecare an, la 24 septembrie, Biserica Ortodoxă face prăznuirea Cuviosului Siluan Athonitul (1866 – 1938). Născut într-un sat din Rusia în anul 1866, el intră la 27 de ani în Sfântul Munte Athos unde petrece alți 46 de ani de asceză, rugăciune și ascultare atingând treptat statura duhovnicească a marilor Părinți de odinioară ai Pustiei și Filocaliei. În lupta sa duhovnicească Cuviosul Siluan era preocupat de a ști cum se câștigă, cum se păstrează și din ce cauze se pierde harul dumnezeiesc. În anul 1906, după 15 ani de căutări, Cuviosul Siluan primește de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos răspunsul în inima sa pentru câștigarea smereniei și a rugăciunii curate: „Ține mintea ta în iad și nu deznădăjdui“. Enigmatică și șocantă, această scurtă frază concentrează esența mesajului spiritual al Cuviosului Siluan, sau mai exact, mesajul adresat prin el de Hristos umanității contemporane. Canonizat de către Patriarhia Ecumenică la 26 noiembrie 1987, Cuviosul Siluan Athonitul a putut fi cunoscut datorită, în principal, ucenicului său – arhimandritul Sofronie Saharov, stabilit ulterior la mănăstirea Essex din Anglia. Datorită părintelui Sofronie și în special cărții lui intitulate: „Starețul Siluan. Viață – Învățătură – Scrieri“, Cuviosul Siluan Athonitul este cunoscut în Europa și peste ocean, această carte și alte scrieri fiind traduse și în limba română. Alba Iulia are binecuvântarea de a avea, din anul 1997, părticele din moaștele Cuviosului Siluan, una primită, în 1997, ca dar de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei de la Mănăstirea Essex din Anglia, și o altă părticică aflată la Biserica Memorială Mihai Viteazul.

(Doxologia.ro) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăznuirea Sfântului Siluan Athonitul.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prăznuirea Sfântului Siluan Athonitul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei