Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce înseamnă luarea crucii?

Hristos ne sfătuieşte ca oricine voieşte să vină după El să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-I urmeze. Ce înseamnă luarea crucii? Înseamnă oare că trebuie să stăm cu braţele încrucişate în faţa oricărei suferinţe? Nu. Iisus are în vedere mai ales acele suferinţe care nu mai sunt în puterea noastră de a le îndrepta. Acest lucru trebuie să fie clar. Trebuie să facem totul ca să îndreptăm, să reducem suferinţa. De aceea a lăsat Dumnezeu medici, spitale, medicamente. De aceea i-a lăsat Dumnezeu pe unii ca să-i ajute pe alţii. Avem porunca de a desăvârşi lumea, de a ne desăvârşi pe noi înşine, de a face bine unii altora, deci de a nu sta cu mâinile încrucişate, aşteptând totul de sus. Să nu ne mulţumim cu toate cele ce ni se întâmplă. Să ne mulţumim cu ele doar într-o singură împrejurare, numai după ce am făcut totul ca să îndreptăm răul şi după ce nu mai depinde de noi ca să putem face ceva. Atunci să ne luăm crucea! Să înţelegem că trebuie să fie vreun rost al lui Dumnezeu pe care nu-l înţelegem noi. Şi să fim mulţumitori pentru ceea ce ne-a mai rămas măcar. Acesta nu e fatalism. Aceasta este înţelepciune. O parabolă istoriseşte că un ucenic s-a dus la un bătrân îmbunătăţit să înveţe cum să înţeleagă viaţa şi pe Dumnezeu. După mai mulţi ani, eremitul, supunându-l unei încercări, i-a vorbit astfel: „Fiule, acum ţi-ai desăvârşit învăţătura şi vei pleca. Să zicem că te vei duce în satul vecin şi oamenii răi de acolo îţi vor tăia mâna dreaptă. Ce vei face? Ce vei zice?“ A răspuns învăţăcelul: „Voi fi mulţumitor lui Dumnezeu că mi-au lăsat-o pe cea stângă.“ „Şi dacă ţi-o vor tăia şi pe cea stângă?“ „Voi fi mulţumitor lui Dumnezeu că mi-au lăsat picioarele.“ Şi aşa mai departe până ce a ajuns la tăierea capului. „Ce vei zice atunci?“, a întrebat interesat bătrânul. „Le voi mulţumi că m-au scăpat de o viaţă de chin şi m-au trimis la Dumnezeu.“ Tânărul a procedat corect. La fiecare etapă a unei noi suferinţe, ucenicul a găsit o raţiune pentru care să nu cârtească, ci să fie mulţumitor lui Dumnezeu. El învăţase să-şi ducă crucea cu adevărat.

(Preluare din volumul „Cuvinte la zile mari“, Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce înseamnă luarea crucii?.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce înseamnă luarea crucii?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Purtarea crucii! trimis de
(16 iul 2014, 12:19:13
-mi-a placut exemplul din partea finala a articolului scris mai sus,dsar cat despre explicatia purtari crucii din prima parte...nu prea sunt deacord.Pai daca purtarea crucii se rezuma doar la suferinta trupeasca,tunci inseamna ca si ateii isi poarta crucea ca si ei au parte de suferinte fizice,sau alte religii necrestine,cum ar fi:budismul,mahomedanismul,etc.,si atunci oare putem spune ca si ei isi poarta crucea?Eu cred ca purtarea crucii,inseamna sa accepti: dispretul,resingerea,batjocurile celor care,atunci cand deschizi gura sa spui ceva de Dumnezeu,sa le arati calea,incep sa te respinga sa rada de tine,sa te priveasca ca fiind ramas in urma si ca fiind "pleava societatii",mai ales azi cand oricine discuta despre orice,numai de Dumnezeu sa nu deschizi subiectul,caci esti respins imediat sau lasat singur.Cred ca putem intelege si din Biblie ca: atunci cand Domnul Isus a purtat crucea,a fost batjocorit,injosit,scuipat,par spuneau lucruri rele si neadevarate despre El,etc.Dumnezeu sa dea putere tuturor celor care doresc sa poarte crucea,desi nu este usor,dar care vor sfarsii in slava,si aceasta trebuie sa ne dea putere. Doamne ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei