Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sinaxar

Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari

Sfântul Nicolae a trăit la sfârşitul secolului al III-lea şi începutul secolului al IV-lea. Datorită vieţii sfinte a fost ales episcop al Mirelor Lichiei. Din cauză că a propovăduit credinţa în Domnul Iisus Hristos a fost prins de conducătorii cetăţii, a fost bătut şi aruncat în temniţă, împreună cu alţi creştini. Imediat ce Sfântul Constantin cel Mare a ajuns împăratul romanilor au fost eliberaţi toţi din închisoare, inclusiv Sfântul Nicolae, care a mers în Mira. În timpul vieţii pământeşti a săvârşit numeroase minuni. De asemenea, a participat la lucrările Sinodului I Ecumenic de la Niceea din anul 325. La 9 mai 1087, pentru a nu cădea în mâinile musulmanilor, moaştele Sfântului Nicolae au fost mutate din Mira la Bari, în sudul Italiei.

 

Proorocul Isaia

Proorocul Isaia s-a născut în Ierusalim, pe la anul 811 înainte de Hristos. Era originar din neamul regilor iudei. Tatăl său era frate cu regele Amasiei, cel care a domnit între anii 838 şi 809. Isaia a primit o creştere aleasă. A învăţat legea Domnului, iar la timpul potrivit s-a căsătorit cu una din tinerele slujitoare la templu, tinere care, pentru curăţenia şi sfinţenia vieţii ce o duceau, purtau numele de proorociţe. Căsătoria lui a fost binecuvântată cu mai mulţi copii. Activitatea profetică a lui Isaia s-a desfăşurat în vremea regilor Asaria sau Ozia (809-757), Iotam (757-741), Ahaz (741-725), Hischia sau Ezechia (725-697) şi Manase (697-642), deci, într-o vreme de grele încercări pentru poporul iudeu, atât din pricina duşmanilor din afară, cât şi din aceea a abaterii lui de la urmarea legii şi a cinstirii lui Dumnezeu. Pedepsele vestite de el nu puteau fi nici pe placul regilor, nici pe acela al poporului. Pentru aceasta, a avut multe de pătimit. În cele din urmă şi-a pecetluit proorocia cu mucenicia, la vârsta de 126 de ani, tăiat cu un ferăstrău de lemn din porunca regelui Manase.

Tot astăzi, Biserica face pomenirea Sfântului Mucenic Hristofor, a Sfinţilor Mucenici Epimah şi Gordian şi a Sfântului Cuvios Mucenic Nicolae cel Nou din Vunena.

(Pr. Ciprian APETREI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei