Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Libertate şi libertăţi

Se pune astăzi mare preţ, cel puţin la nivel teoretic, pe libertate. Avem o mulţime de libertăţi. Libertate de mişcare, libertatea convingerilor, libertatea cuvântului… Şi nu e rău. Dificultăţile apar însă atunci când din pricina libertăţii începem să credem în valori atât de diferite, încât nu ne mai înţelegem între noi. Din acel moment cred că libertatea nu mai este ceva care să ne unească, ci din contră, o lozincă care ne desparte tot mai mult.În 1912, la Chicago s-a ţinut un congres. La el au luat parte oameni de ştiinţă şi filosofi de seamă spre a redacta un cod general pentru moralizarea lumii. Ei bine, toţi aceşti oameni au trebuit să se despartă, să plece acasă fără să poată alcătui pe hârtie un astfel de cod.

Singura concluzie a congresului a fost aceea că participanţii nu se pot pune de acord din pricina diferenţelor de vederi.

Acest eveniment sfârşit printr-un eşec îmi aduce aminte de o întâmplare petrecută cu doi turişti europeni care călătoreau prin Statele Unite. Pe o stradă dintr-un mare oraş american, cei doi au găsit una lângă alta mai multe clădiri. Pe zidurile lor erau tăbliţe care indicau: Biserica Adventistă, Biserica Baptistă, Biserica Sfinţilor Ultimelor Zile, Biserica Penticostală… Atunci unul dintre vizitatori i-a spus mirat prietenului său: „Cât de credincioşi sunt americanii! Atâtea biserici îngrămădite pe o singură stradă. Cred că Îl iubesc mult pe Dumnezeu!“ „Nu ştiu cât de mult îl iubesc ei pe Dumnezeu, i-a răspuns companionul, dar îmi dau foarte bine seama că între ei nu se iubesc deloc.“

(Augustin Păunoiu, sursa Ziarul Lumina) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Libertate şi libertăţi.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Libertate şi libertăţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei