Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Astăzi este Sărbătoarea Buna Vestire

 

La început de primăvară, în plin urcuş spiritual spre Înviere, ne răsare înaintea sufletelor noastre sărbătoarea BuneiVestiri. Un moment unic în istoria umanităţii. Un moment sublim, dumnezeiesc. În întunericul unei omeniri damnate prin păcat, se ridică o fiinţa angelică în faţa căreia până şi mai marele îngerilor se închină cu smerenie: „Bucură-te cea plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei!”. Nimeni dintre oameni nu a mai primit o asemenea cinstire. O asemenea recunoaştere. A trebuit să treacă atâta amar de vreme, atâtea generaţii de oameni, până să se ivească „cea plină de dar”- vasul cel ales din care s-a putut întrupa Cuvântul lui Dumnezeu, Fiul divin şi Mântuitor al lumii.

 

Primăvara sufletelor noastre

„Binecuvântat este rodul pântecelui tău!” – Fecioara Maria a născut nu un simplu om, ci chiar pe Cel necuprins, pe Dumnezeu-Omul care a ales calea incredibilă de a se umaniza, de a asuma condiţia umană atât de decăzută prin păcat şi necredinţă, tocmai pentru a o repune la adevăratul său statut. Iisus Hristos – restauratorul firii omeneşti, înălţătorul acesteia.

„Fie mie după cuvântul tău!” – este tocmai da-ul pe care Adam şi Eva nu au fost în stare să-l rostească. Este răspunsul plin de iubire şi de dăruire, la Iubirea nesfârşită a lui Dumnezeu pentru făpturile Sale pe care nu a putut să le vadă pierind. O acceptare a unei maternităţi mântuitoare. Fecioară şi mamă în acelaşi timp. Nu un paradox, nu o realitate incredibilă, ci o culme a desăvârşirii. Un ideal atins în persoana Mariei „cea plină de dar”. Un ideal de urmat pentru toate mamele şi fecioarele. Odată cu acest „fie mie…” destinul omenirii s-a schimbat radical. Noianul de profeţii avea să-şi afle împlinirea. Speranţa celor dinainte, năzuinţa lor, avea să devină realitate. Fecioara Maria din Nazaret devine Maica Domnului, dar şi mama spirituală a tuturor oamenilor.

(sursa: http://oradereligie.wordpress.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este Sărbătoarea Buna Vestire.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Astăzi este Sărbătoarea Buna Vestire5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei