Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegeri la partid

Comisia de organizare a Convenţiei PDL: Votul a fost corect. Vasile Blaga, preşedintele partidului

 

Vasile Blaga a câştigat funcţia de preşedinte al PDL prin obţinerea a peste 50% plus unu din voturile delegaţilor, adică 2.344 de voturi din totalul celor 4.567 valabil exprimate. Elena Udrea a întrunit 2.014 voturi, iar Monica Macovei 209.

Rezultatele au fost contestate de Elena Udrea, care consideră că numărul delegaţilor la Convenţie a fost mai mic şi, în realitate, Vasile Blaga nu a obţinut peste 50% din voturi. Udrea a cerut un tur doi de scrutin, dar cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla.

După publicarea acestor rezultate, preşedintele Traian Băsescu a ieşit pe Facebook cu o înregistrare video în care a acuzat nereguli în procesul de vot şi a anunţat „divorţul” de PDL. „Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit”, a fost declaraţia preşedintelui României. Băsescu a mai anunţat că se va implica pentru reconstrucţia unui partid de dreapta în România, ceea ce ar putea însemna destrămarea actualului PDL.

 

Balan: Subiectul este închis

Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Balan, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat.

Ioan Bălan a precizat că votul a fost prefect corect. "Procedura de votare şi de numărare a voturilor a fost perfect corectă", a arătat Ion Bălan la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, contestaţiile depuse au fost analizate de Comisie şi considerate ca fiind neîntemeiate. Balan a spus că rezultatul final al Convenţiei Extraordinare a PDL a fost că Vasile Blaga a obţinut 2344 de voturi, Elena Udrea 2014 voturi şi Monica Macovei 209 şi că diferenţa dintre primul clasat şi al doilea este de 330 de voturi.

"Subiectul este închis (...). Contestaţiile depuse au fost analizate, considerându-se a fi neîntemeiate", a mai spus Balan.

El a arătat că doreşte să dea detalii tehnice deoarece au fost discuţii pe această temă arătând că numărătoarea voturilor s-a efectuat de câte trei reprezentanţi, unul din partea lui Vasile Blaga şi câte doi din partea moţiunilor Monicăi Macovei şi Elena Udrea, care au verificat de două ori buletinele de vot şi au semnat toate cele 48 de procese verbale.

Bălan a mai spus că reprezentanţii moţiunilor au fost propuşi de fiecare lider de moţiune şi au fost validaţi de Convenţia Naţională Extraordinară.

El a mai precizat că membri Comisiei de organizare au pus la dispoziţia reprezentanţilor celor două moţiuni "Reformiştii" şi "Noul PDL. O nouă Românie" copii după procesele verbale de numărare şi centralizare a voturilor şi după tabele de delegaţi semnate de cei care au participat la procesul de votare.

"Lucrurile acestea s-au întâmplat până la 06:00 dimineaţa, toată noaptea le-am tras la xerox şi le-am pus la dispoziţie", a adăugat Bălan.

Membrii Comisiei de numărare a voturilor la Convenţia Naţională a PDL au analizat, sâmbătă noaptea, contestaţia depusă de susţinătorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea preşedintelui partidului.

 

Echipa Elenei Udrea anunţă că depune o nouă contestaţie

Cristian Petrescu, lider al susţinătorilor moţiunii Elenei Udrea, a declarat, că tabăra pe care o reprezintă va depune o nouă contestaţie în care cere renumărarea voturilor la alegerile din PDL, existând nemulţumiri în legătură cu răspunsul primit de la Comisia de organizare. la prima contestaţie.

"Acum 27 de minute am primit răspunsul la contestaţia depusă de moţiunea Elena Udrea, probabil vom depune o nouă contestaţie fiind nemulţumiţi de acest răspuns. Pentru cele 37 de voturi care l-au despărţit pe Vasile Blaga de turul doi trebuie făcută renumărarea voturilor", a precizat Cristian Petrescu.

El a spus că decizia Comisiei de organizare de a nu renumăra voturile nu poate avea altă cauză decât ascunderea de nereguli.

Petrescu a adăugat că sunt nereguli - oameni care ar fi votat deşi nu au fost în Bucureşti - şi a menţionat nume din Galaţi şi Bacău. El l-a menţionat, în acest context, pe Mircea Strianu, care şi-ar fi dat demisia de la Bacău şi ar apărea pe lista de delegaţi.

El a mai precizat că Liviu Negoiţă s-a regăsit pe listele de la Sectorul 6, dar nu figurează că ar fi votat, după ce organziaţia Sectorului 3 a respins participarea sa ca delegat la Convenţie.

Petrescu a adăugat că nu a fost timpul necesar pentru verificarea tuturor listelor şi că a cerut Comisiei şi listele de la intrarea în sală şi cele de vot, pentru a putea face comparaţii.

"Vom veni cu o nouă contestaţie pentru toate listele şi pentru renumărarea voturilor", a mai spus Petrescu, arătând că este important ca toate aceste liste să le fie puse la dispoziţie pentru a fi siguri că preşedintele PDL a fost ales legitim.

Întrebat în legătură cu faptul că preşedintele Comisiei a spus că lucurile sunt închise, Petrescu a răspuns că Ioan Bălan poate să spună ce crede el, dar că susţinătorii moţiunii Udrea vor depune contestaţii până vor fi mulţumiţi de răspuns.

El a mai precizat că au fost găsite nereguli la toate cele patru secretariate unde s-au renumărat voturile şi că trebuie renumărate voturile de la toate secretariatele.

Petrescu a mai spus că sâmbătă seară reprezentanţii moţiunii Elenei Udrea nu au avut acces la lucrările Comisiei de organizare şi nu ştie ce s-a făcut cu buletinele şi dacă mai sunt sigilate sau nu.

Cristian Petrescu a mai precizat că reprezentanţii moţiunii Elenei Udrea au semnat procesele verbale de dinainte de renumărarea celor patru secretariate.

"Nu avem o problemă cu diferenţa de 330 de voturi între Elena Udrea şi Vasile Blaga, ci avem o problemă cu cele 37 de voturi diferenţă care au făcut să nu se intre în turul doi", a mai precizat Petrescu.

El a mai spus că reprezentanţii Elenei Udrea nu şi-au pus problema să plece din partid şi deocamdată vor să vadă cum se rezolvă această contestaţie.

"Nu ne-am pus problema să plecăm, deocamdată vrem să vedem cum se rezolvă contestaţia, vrem să vedem că totul este transparent şi corect", a spus Petrescu, întrebat dacă susţinătorii Elenei Udrea intenţionează să plece din PDL.

El a adăugat că ei doresc renumărarea voturilor, revenirea la turul doi dacă este cazul, arătând că aceasta este cea mai bună soluţie.

La întrebările ziariştilor referitoare la ce va face dacă contestaţia nu va fi primită de Comisia de organizare, Cristian Petrescu a spus: "Această Comisie nu a dorit să ne aprobe contestaţia, drept pentru care vom reveni ea, cu şi mai multe motive şi dovedind că suspiciuni există. Nu ne dorim decât ca acest proces să fie transparent şi corect".

Potrivit lui Petrescu, statutar nu există niciun termen privind depunerea contestaţiilor şi se poate contesta până există răspunsul potrivit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de organizare a Convenţiei PDL: Votul a fost corect. Vasile Blaga, preşedintele partidului.
 Vizualizări articol: 7497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de organizare a Convenţiei PDL: Votul a fost corect. Vasile Blaga, preşedintele partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei