Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Harlem Shake la Radio Top

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri dimineaţa, la ora la care funcţionarii îşi savurau prima cafea la birou, colegii de la Radio Top (dar şi de la „Monitorul de Suceava”), Sorin Avram şi Doru Popovici, înfierau cu mânie proletară un redactor care, (ce tupeu!), nu tratase un subiect conform altor norme de conduită decât cele ştiute de toţi. Redactorul în cauză este Adelina Talpalariu, iar articolul se referea la faptul că nişte elevi de la Liceul cu Program Sportiv „se dezlănţuie haotic pe Harlem Shake, în laboratorul de franceză al şcolii”. În, probabil, cea mai mare realizare a vieţii lor, elevii izbesc cu picioarele mobilierul sălii de curs, doboară câteva bănci şi scaune din sala de clasă, în timp ce unul dintre ei dansează bezmetic pe o bancă, cu tricoul scos.

O mică paranteză. Nu înţeleg pornirile adolescenţilor de astăzi de a copia, imediat, toate tâmpeniile planetare. Este explicabil, însă, atunci când ai modele intelectuale indivizi ca Adrian Mutu şi Bănel Nicoliţă, care, în lipsa unor performanţe în domeniul sportiv, s-au remarcat în ultima perioadă doar cu Harlem Shake.

Să revenim, însă, la colegii de la Radio Top. Autoarea articolului a fost luată la rost doar pentru că şi-a permis să scrie aşa ceva. De parcă, spuneau ei, ar fi făcut „şcoala de maici”. Mai spuneau Sorin şi Dodo că Adelina ar fi fost bună pe vremea lui Ceauşescu, pentru a înfiera tot felul de activităţi neconforme cu linia trasată de partid. „Izbesc cu picioarele mobilierul”, a spus Sorin, după care a continuat cu o întrebare retorică, în deplina admiraţie a lui Dodo: „şi ce i-au făcut mobilierului? I-au pus atele, l-au pus în ghips?”

Măi dragă Sorin, dragă Dodo, zău dacă vă înţeleg. Vouă vi se pare normal ca nişte elevi să se comporte astfel în incinta unei şcoli? Dacă făceau asta pe masa din sufrageria mămicii lor şi loveau cu picioarele mobila de săreau milieurile cât acolo, nu avea nimeni nimic cu ei. Iar părinţii sunt convins că i-ar fi pupat dulce: „Odorul mamii, ce deştept şi civilizat eşti! Cu cine semeni?” Dacă ar fi dansat pe o masă la Radio Top şi ar fi lovit cu picioarele mixerul, monitoarele şi ce mai era prin zonă, probabil că voi, Sorin şi Dodo, i-aţi fi aplaudat frenetic. Că doar ce, i-ar fi trebuit atele mixerului sau monitoarelor? Ar fi trebuit puse în ghips?

Eu ţin minte că la şcoală mergi şi pentru a mai adăuga câţiva ani de educaţie la cei şapte de acasă. Dacă îi ai. Iar educaţie înseamnă şi să respecţi proprietatea altuia, bunurile altuia. Fie şi băncile, în cazul de faţă. Cineva a muncit pentru ca ei să le poată avea. Educaţie înseamnă şi să te comporţi adecvat locului în care te afli. La teatru, la operă, trebuie să ai o anumită ţinută. Vestimentară şi vocală. Fâşcâi şi mănânci seminţe pe stadion, nu te condamnă nimeni. Dansezi în orice stil şi în ţinuta pe care o vrei în club sau discotecă. Dar sala de clasă este pentru altceva. Ne mirăm de apucăturile multora dintre tinerii din ziua de astăzi, suntem şocaţi că habar nu au să scrie, cât de cât, româneşte, dar îi încurajăm să se urce cu picioarele pe bănci, să le trântească de pereţi şi să-l ia ca model intelectual pe Mutu şi prafurile lui.

Dacă asta este o gândire comunistă, atunci hai să lăsăm toţi elevii, ba chiar să-i îndemnăm, să distrugă, ori măcar să dea cu picioarele în tot ceea ce văd prin jur. Prin clasă, prin biblioteci, prin baruri, prin parcuri, că doar, nu-i aşa, nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harlem Shake la Radio Top.
 Vizualizări articol: 8642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 66 voturi
Harlem Shake la Radio Top1.4566

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Student la TCM-șuruburi din orice trimis de
(29 mar 2013, 19:28:12
Plimbă ursul !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei