Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2012 - Anul XVII, nr. 231 (5136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţături - Pildă şi cuvinte alese

Sinceritatea rugăciunii copiilor

Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile.
Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găseşte un copil care spunea ceva, şi îşi dă seama că nu-i înţelegea cuvintele fiindcă, de fapt, copilul repeta alfabetul.
Atunci preotul l-a întrebat:
- De ce tot repeţi literele?
- Păi, aşa îmi fac eu rugăciunea, răspunde copilul.
- Cum aşa? Eu aud doar că spui alfabetul, se miră preotul.
- Da, dar eu am uitat cuvintele rugăciunii şi atunci îi dau lui Dumnezeu literele, că ştie El să le pună în ordinea care trebuie……

”Şi I-au zis: Auzi ce zic aceştia? Iar Iisus le-a zis: Da. Au niciodată n-aţi citit că din gura copiilor şi a celor ce sug Ţi-ai pregătit laudă?” (Sf. Evanghelie de la Matei, cap. 21, verset 16)

 

Cuvinte alese

Numai inteligenţa şi bunul simţ sunt limitate. Prostia şi nesimţirea nu au limite, deci cu greu te poţi apăra de ele.”

,,Cea mai înaltă bunătate pentru cine caută Împărăţia lui Dumnezeu va fi simţământul statornic al apropierii de Dumnezeu, puterea neîncetată a lui Iisus Hristos în inimă.”

,,Dumnezeu iubeşte milostivirea cu privire la cei ce se pocăiesc, dar iubeşte totodată şi judecata cu privire la cei ce nu vor să-şi plece cerbicia.”

,,Cunoaşte pe adevăratul Dumnezeu şi crede în El cu adevărată credinţă - acela care are inima iubitoare, miloasă, blajină, curată, închinată voii lui Dumnezeu….”

,,Judecăţile lui Dumnezeu sunt un adânc şi ceea ce e închis în comorile dumnezeieşti nu este uşor de priceput de oricine la întâmplare.”

,,Oricât de frumos a fost începutul cuiva, oricât de greu a fost drumul mântuirii urcat după Iisus până la o vreme şi un loc, oricât de multe jertfe să fi dat cineva pentru credincioşia şi ascultarea lui faţă de Hristos, chiar până la bătrâneţea lui, şi oricât de curată să-şi fi dus sfinţirea vieţii sale, dacă aceasta nu este dusă până la sfârşit în frica de Dumnezeu, ferirea de păcat şi de rătăcire, în dragostea şi părtăşia cu fraţii, toate acestea pot fi în zadar. După cum este şi scris: ,,Numai cine va răbda până la sfârşit şi va fi credincios până la moarte va fi mântuit… ”  (Puterea Apostoliei)

Fericitul Augustin spune: “Dragostea îl face pe cel ce iubeşte în chipul celui iubit: dacă-L iubeşti pe Dumnezeu, dumnezeu vei fi; dacă-l iubeşti pe diavol, diavol vei fi; dacă-ţi iubeşti trupul, trup vei fi. Aceasta este cea dintâi lucrare a iubirii: de a uni pe acel ce iubeşte cu cel iubit”.

Scara ce duce în împărăţie este ascunsă în sufletul tău. (Sf. Isaac Siriul)

Dumnezeu este moştenirea sufletului, iar sufletul este moştenirea lui Dumnezeu.  (Sf. Macarie)

Dacă ajungem lângă Dumnezeu, suntem în cer. Să ne facem sufletul cer! (Sf. Ioan Gura de Aur) (sursa: http://cristianstavriu.wordpress.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţături - Pildă şi cuvinte alese.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Învăţături - Pildă şi cuvinte alese5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei