Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Doi ierarhi au sfinţit pictura paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului

Credincioşii din judeţul Suceava şi din alte zone ale ţării au participat duminică în număr mare la sfinţirea picturii paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului, din judeţul Suceava.

Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi de PS Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului.

A urmat Sfânta Liturghie, oficiată de cei doi arhierei pe o scenă amenajată în curtea mănăstirii. Din soborul de preoţi a făcut parte şi pr. Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

PS Galaction a adresat o predică în care a vorbit despre aspectele importante ale învăţăturii Evangheliei din Duminica a X-a după Rusalii.

"Mântuitorul Hristos a scos în evidenţă importanţa credinţei. Domnul Iisus menţionează faptul că atunci când ne rugăm trebuie să credem că ceea ce cerem vom primi. Noi trebuie să punem pe primul plan credinţa noastră, iar atunci totul va fi cu putinţă. Din Evanghelia citită înţelegem că ucenicii nu au avut acel grăunte de credinţă ca să poată izbăvi duhul necurat. Din viaţa noastră lipseşte credinţa prin intermediul căreia să primim ceea ce cerem în rugăciune. Postul şi rugăciunea sunt fapte ale credinţei. Mântuitorul ne cere credinţă. Credinţa este cea care ar trebui să ne facă să vieţuim în aşa fel încât "oamenii, văzând faptele noastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl nostru cel din ceruri". Dacă cineva priveşte la viaţa noastră, oare îl va slăvi pe Dumnezeu? Lipsindu-ne faptele credinţei, ne lipsim şi de darul lui Dumnezeu. Cei care au postit în această perioadă să nu se îndoiască de folosul ostenelilor duhovniceşti pe care le-au depus. Cei care nu au postit să se mâhnească pentru că au pierdut ocazia de a dobândi folosul duhovnicesc prin aceste fapte ale credinţei (postul şi rugăciunea) pe care ar fi putut să le împlinească", a spus Preasfinţitul Galaction.

În ultima parte a cuvântului de învăţătură, Preasfinţia Sa şi-a exprimat bucuria pentru faptul că a slujit alături de ÎPS Pimen la Mănăstirea Sihăstria Rarăului.

(Constantin CIOFU, Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ierarhi au sfinţit pictura paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi ierarhi au sfinţit pictura paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei