Ingrediente:
30 linguri zahăr
30 linguri făină
30 linguri apă
2 pliculeţe amoniac
1 praf de sare
esenţă de rom
făină
Crema:
300 g zahăr
500 g unt vegetal
1 esenţă de rom
2 linguri cacao
miezul de la piersici
100 ml apă călduţă
Sirop:
colorant galben
1 lingură zahăr
apă
Mod de preparare:
Piersicile de post sunt fursecuri simple şi delicioase. Amestecăm zahărul, uleiul şi apa, adăugăm amoniacul stins într-o linguriţă de oţet, esenţă de rom, amestecăm bine, după care adăugăm făina până obţinem un aluat potrivit (care nu se lipeşte de mâini).
Facem biluţe (nu foarte mari, vor creşte în cuptor) le aşezăm în tava unsă, cu distanţă între ele, dăm tava la cuptor cca. 15 min. (avem grijă să nu se ardă). Când sunt fierbinţi, le scobim în mijloc şi le umplem cu cremă.
Crema: mixăm untul cu zahărul, adăugăm miezul de la piersici înmuiat cu apă călduţă, adăugăm şi restul de ingrediente şi amestecăm bine.
Sirop: amestecăm apa cu colorantul şi zahărul.
Umplem piersicile de post cu cremă şi le trecem prin sirop.
(Sursa: www.culinar.ro)