Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Prăjitură cu nucă de cocos şi stafide

Ingrediente:
200 grame nucă de cocos
300 grame zahăr
200 grame stafide albe
2 linguri cacao
un pliculeţ de amoniac
coajă de lămâie şi portocale
400 grame făină
400 ml. vin alb
2 plicuri zahăr vanilat
stafide negre sau coacăze uscate pentru decor
 Mod de preparare:
Se face un aluat din fulgii de cocos, zahăr, făină, vanilie, coajă de portocale şi lămâie, stafide şi vin, în care s-a stins amoniacul. Se dă deoparte circa 2/5 din acest aluat şi restul se amestecă cu două linguri de cacao.
Se aşează într-o tavă mai mică decât cea clasică de cuptor de aragaz, alternând fără o regulă cele două aluaturi. Se nivelează, se aruncă o mână de coacăze sau stafide negre pe deasupra (acestea se presează să se aşeze în aluat) şi se dă la copt în cuptorul încălzit. Se coace circa 50 minute la foc potrivit. Se caută cu paiul (scobitoarea) ca orice prăjitură. Se taie când e rece complet.
Mod de servire: se serveşte la temperatura camerei

 

Prăjitură cu nucă şi miere

Ingrediente:
3 pahare de apă
1 pahar de ulei
3-4 pahare de făină
un pahar de zahăr
5 linguri de miere
 esenţă de vanilie
esenţă de rom
o mână de nuci
stafide
 1 praf de copt
cacao
Glazura:
 6 linguri de zahăr
6 liguri de apă
 6 linguri de ulei
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Pregătirea acestei reţete de prăjitură de post se începe prin amestecul apei cu zahărul. Adăugăm pe rând celelalte ingrediente, uleiul, făina, praful de copt, mixăm până se omogenizează bine compoziţia, apoi adăugăm mierea, esenţa de vanilie, nuca măcinată şi stafidele.
Oprim două linguri de compoziţie şi le amestecăm cu una de cacao.
Tapetăm o tavă dreptunghiulară cu făină şi hârtie de copt şi turnăm compoziţia rezultată în tavă, peste care vom pune şi compoziţia de cacao pe care o împrăştiem cu ajutorul unei furculiţe prin toată tava.
Dăm la cuptor circa 20-25 de minute, verificăm făcând testul cu scobitoarea.
Între timp pregătim glazura:
Amestecăm toate ingredientele şi le punem la foc mic până dă un clocot, două, apoi lăsăm să se răcească.
Mod de servire:
După ce am scos prăjitura din cuptor o lăsăm să se răcorească şi apoi turnăm glazura peste ea. Se poate tăia mai întâi şi apoi se pune glazura.

(Sursa: www.culinar.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei