Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2011 - Anul XVI, nr. 105 (4703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Căsătoria este instituţia în care românii au cea mai mare încredere

Căsătoria este instituţia în care românii au cea mai mare încredere, urmată de biserică şi organizaţii ecologiste, potrivit studiului Trusted Brands 2011, realizat de revista Reader's Digest.

Marile surprize ale Trusted Brands 2011 au apărut astfel la secţiunea instituţii. Căsătoria este instituţia în care românii au cea mai mare încredere (81%), urmată de biserică (72%), organizaţii ecologiste (65%), internet (64%), companii internaţionale (46%), radio şi televiziune (45%), presă (32%), publicitate (31%), bănci (29%), funcţionari publici (21%), justiţie (17%) şi Guvern (6%).

Încrederea românilor în instituţia căsătoriei rămâne în 2011 şi cea mai mare de pe continent, în timp ce mediul bancar a pierdut din încredere. Încrederea în instituţiile bancare a scăzut în România de la 43%, în 2010, la 29%, în 2011, deşi la nivel european încrederea în bănci a crescut în acest an cu o medie de 3 procente.

Rezultatul plasează România pe ultimul loc în Europa la secţiunea încredere în instituţiile bancare. România se situează tot pe ultimul loc şi în privinţa încrederii în Guvern (6% faţă de 23% media europeană), iar încrederea în justiţie se situează cu 20 de procente sub media europeană.

La categoria profesii, campionii încrederii la români rămân, ca şi în anii trecuţi, pompierii (92%), piloţii (91%) şi farmaciştii (86%). Topul continuă cu profesorii (74%), doctorii (71%), fermierii (71%), meteorologii (71%), preoţii (55%), asistentele medicale (52%), taximetriştii (37%), consultanţii financiari (34%), avocaţii (32%), agenţii de turism (32%), poliţie (31%), jurnaliştii (31%), judecătorii (25%), liderii de sindicat (18%), fotbaliştii (16%), agenţii de vânzări auto (12%) şi politicienii (2%).

Pe de altă parte, la secţiunea dedicată Uniunii Europene şi monedei euro, 53% dintre români spun că au încredere în euro şi 51% au încredere în Uniunea Europeană. Pe de altă parte, 51% sunt de părere că Uniunea Europeană nu influenţează alte state în afară de cele membre, iar 43% consideră că nu există avantaje în a avea o monedă unică europeană.

"Mi se par îmbucurătoare procentele de încredere în companiile internaţionale şi în publicitate, care situează România pe primul loc în Europa. Cifrele vorbesc de la sine: 46% din români declară că au încredere în companiile internaţionale, iar 31%, în publicitate, faţă de 35% şi, respectiv, 14%, cât este media europeană", a spus Florin Petrescu, Country Manager Reader's Digest România.

Studiul a fost realizat prin corespondenţă, în perioada septembrie - noiembrie 2010, iar respondenţii au fost selectaţi din baza de date de clienţi activi ai Reader's Digest din cele 16 ţări europene. În perioada menţionată, în Europa s-au trimis 223.811 chestionare cu întrebări deschise, iar rata medie de răspuns a fost de 7%. România a înregistrat cea mai mare rată de răspuns la nivel european, după Finlanda - 14,1%.

Compania Reader's Digest a fost înfiinţată în 1922, în State Unite ale Americii, şi funcţionează în peste 60 de ţări. În România, publicaţia s-a lansat în noiembrie 2005.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căsătoria este instituţia în care românii au cea mai mare încredere.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căsătoria este instituţia în care românii au cea mai mare încredere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei