Google
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7315 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2103 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Plăcintă de post cu măsline

Ingrediente:

Pentru aluat:

- 3 căni de făină (căni mari de 250 ml)

- 1 cană apă călduţă (sau cât cuprinde aluatul)

- 1/2 căniţă de ulei

- sare (după gust)

- 1 plic drojdie uscată (sau 1 pachet mic, drojdie proaspătă)

 

Pentru umplutură:

- 1 ceapă medie

- 300 g măsline fără sâmburi

- piper

- apă

 

Mod de Preparare:

Aluatul - Din toate ingredientele se frământă aluatul. Drojdia uscată nu se lasă la crescut înainte, se amestecă direct cu făina şi apoi se pun treptat restul ingredientelor. Întâi amestecaţi drojdia cu făină, adăugaţi sarea, apă - puţin câte puţin, şi abia la sfârşit uleiul.

Umplutura- Se toacă ceapa şi măslinele mărunt. Se pun la călit fără ulei, într-o tigaie de teflon. După câteva secunde, se adaugă cam o cană de apă şi se lasă să fiarbă până când scade toată apa. (operaţiunea nu durează mai mult de 10 minute)

Atenţie!Nu adăugaţi sare în umplutură. În general, măslinele sunt deja destul de sărate.

După preferinţă, puteţi adăuga în umplutură mărar sau pătrunjel. Când a scăzut apa, se lasă la răcit umplutura (nu e necesar să se răcească de tot, între timp vă puteţi ocupa de aluat).

Se împarte aluatul în 3 părţi egale. Se întinde o foaie subţire şi se pune o treime din umplutură pe margine, se rulează, se unge cu apă sau ulei, şi se pune în tava mare a aragazului. Se procedează la fel cu restul de aluat. Se dă tava la aragazul încins la 200 grade, timp de 20 minute.

După 20 de minute, plăcinta e moale şi coaptă.

 

Chiftele de post

Ingrediente:

1 cutie ciuperci

2 cartofi potriviţi

2 linguri orez

2 cepe mici

boia

pătrunjel

sare, piper

ulei

3 linguri făină

 

Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se fierb. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se căleşte. Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat. Se adaugă boia, sare şi piper.
Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. (Sursa: http://www.e-sana.ro/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcintă de post cu măsline.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăcintă de post cu măsline0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Servicii Optica Medicala Suceava
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei