Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2010 - Anul XV, nr. 254 (4545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Pravoslavnica Ortodoxie Rusă, într-un popas duhovnicesc... la Suceava

Marţi, 26 octombrie a.c., de sărbătoarea Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Asociaţia Bucovina Profundă şi Asociaţia Studenţilor Creştini Orodocşi-filiala Suceava au organizat serata tematică duhovnicească: „Credinţa şi mântuirea în lumea contemporană” susţinută de părintele arhimandrit Ambrozie Iurasov, stareţul mănăstirii de maici cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din localitatea Ivanovo, în Federaţia Rusă. Conferinţa a fost moderată de preşedintele, proaspăt ales, al A.S.C.O.R.-filiala Suceava, Dinu Doroftei şi tradusă de monahia Natalia, rasofora sfântului aşezământ pravoslavnic, conferinţă tematică găzduită în sala de conferinţe a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Boxeurul Atlet a lui Hristos...

„Pe când încă nu era creată lumea, această întâlnire era deja înscrisă la Dumnezeu şi, cu dumneavoastră, ne-am întâlnit astăzi, aici, prin voinţa dumneavoastră. Ce pot spune despre mine? Am 72 de ani, iar prigoana a început în viaţa mea încă de la 7 ani...Serviciul militar l-am făcut în Tromsk, o localitate din Siberia...În armată am făcut sport, trei ani, deci Boxul, iar, după stagiul militar, Dumnezeu m-a adus pe drumul cel drept. Atunci se închideau bisericile (sub Stalin, n. red.), puşcăriile erau pline de credincioşi. În 1965, am intrat la seminar, iar, în 1967, am absolvit Academia Teologică şi, în Lavra Sfântul Serghie (lavră-aşezăminte monastice, n. red.) am vieţuit 10 ani...Cum a fost începutul mănăstirii noastre? Patruzeci de femei au făcut greva foamei şi regimul a acceptat. Şi aici, ca şi în România, regimul comunist a făcut ravagii, dar, Dumnezeu, ne-a dat, pe Pământ, câţiva zeci de ani pentru a ne pregăti spre viaţa veşnică.”-a spus în cuvântul său de învăţătură, părintele Ambrozie.

 

Taina Spovedaniei este cu atât mai curată, cu cât te mărturiseşti mai deschis şi, chiar de: „duhovnicul tău, nu te va auzi, te va auzi Dumnezeu”. Despre mărturisirea lui Hristos, sub un regim ateu, părintele a dat şi o pildă despre un oarecare demnitar care, ascultând predicile sale, a revenit la Hristos, iar, soţia acestuia, evident, revoltată, a venit să-i reproşeze despre o „schimbare lăuntrică”: „...ceva se întâmplă, sunt duhuri în casă, soţul meu posteşte, se roagă”, la care, părintele îi răspunde: „vino de te spovedeşte...”

 

Pornografia, un pericol social...

„Pavel cel Simplu (ucenicul Sfântului Antonie, n.red). Mergând la o mănăstire pentru cercetarea şi folosul fraţilor, după vorba cea obişnuită între dânşii, au intrat în biserică să săvârşească sfânta slujbă. Iar fericitul Pavel lua seama la fiecare din cei ce intrau în biserică, să vadă cu ce fel de suflet intră la slujbă; că avea şi acest dar dat lui de Dumnezeu, ca să vadă pe fiecare cum este la suflet, precum vedem noi obrajii unii altora....În general, demonii spun aşa: „nu poţi să-ţi înfrânezi pofta trupului, e peste măsură, Dumnezeu te iartă!”. Şi a venit un om, s-a mărturisit, fiind plin de păcate, dar, a ascuns unele şi a venit un altul. Apoi, au venit de au luat Sfânta Împărtăşanie. Şi cel păcătos s-a făcut negru, şi, cel de-al doilea s-a curăţit.”

 

Diavolul are o armă de „temut”: Frica!

„Avem de ales azi între Hristos şi Antihrist...Omenirea are mai multe vârste, cum ne explică Fericitul Augustin, adică, de la Adam la Avraam, pruncia, de la Avraam la Moise, copilăria şi, de la Moise la Hristos, maturitatea. Apropo de paşapoartele biometrice şi de Pecetea lui Antihrist: am avut un caz, două femei, mamă şi fiică, monahii şi s-au panicat, era iarnă, ger. Au fugit din mănăstire şi, în frig, s-au adăpostit în pădure, murind îngheţate. Este bine să ascultăm de Biserică, să alegem calea de mijloc a Sfinţilor Părinţi. Credeţi că dacă aceste paşapoarte ar fi însemnat „Sfârşitul Lumii”, Sfinţii Părinţi nu le-ar fi consemnat în scrierile lor? „ a menţionat părintele arhimandrit.

 

N. Red: Ortodoxia pravoslavnică rusă, continuatoarea basileilor de la Bizanţ, rămâne, zicem noi, deschisă dialogului şi, deşi, poate-i urâm de moarte pe urmaşii unui Tolstoi, Dostoievski sau Turgheniev, să ne amintim tot timpul de cuvintele părintelui Ambrozie: „Poate că e prima şi ultima oară când ne vedem, dar, tot ceea ce facem este, faptele ori gândurile noastre sunt consemnate în eternitate” şi „Să-l căutăm pe Hristos”, ferindu-ne de amăgirile lumeşti de care, profită Diavolul. (de Adrian POPOVICI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pravoslavnica Ortodoxie Rusă, într-un popas duhovnicesc... la Suceava.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pravoslavnica Ortodoxie Rusă, într-un popas duhovnicesc... la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei