Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2010 - Anul XV, nr. 96 (4387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

"Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul." (Mt. 5, 5)

Blândeţea este cea mai frumoasă şi mai importantă calitate a omului. Din aceasta se nasc toate celelalte calităţi, precum: bunătatea, amabilitatea, toleranţa, iubirea de aproape etc.

Pilda blândeţii ne este întruchipată chiar de Mântuitorul nostru Iisus Hristos când spune: "Învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre." (Matei 11, 29).

Cei blânzi sunt fericiţi de Iisus Hristos deoarece blândeţea este cea mai adecvată atitudine în relaţiile cu oamenii. Aceştia au parte de o viaţă liniştită pe pământ pentru că prin blândeţe se sting pornirile de ceartă şi violenţă ale omului mândru şi mânios şi încolţeşte în el dorinţa de a trăi în pace cu semenii săi.

De asemenea, vor fi fericiţi şi în Împărăţia Cerurilor deoarece pământul făgăduit celor blânzi este "pământul celor vii" (Ps. 114, 9), unde moartea n-are loc de sălăşluire, iar viaţa este fără de sfârşit după cum spune şi Sfântul Ioan Gură de Aur: "Hristos nu mărgineşte răsplata celor blânzi la cele de aici, ci împreună cu acestea le dă şi răsplată în ceruri. Ca răsplată duhovnicească nu înlătură răsplata de pe lumea aceasta; şi iarăşi o răsplată făgăduită de Domnul pe lumea aceasta aduce după sine şi o răsplată duhovnicească. Că spune "Căutaţi împărăţia lui Dumnezeu şi acestea toate se vor adăuga vouă" (Matei 6, 33), şi iarăşi "Oricine a lăsat case sau fraţi însutit va lua în veacul acesta, iar în cel viitor va moşteni viaţă veşnică" (Matei 19,29)". (Omilii la Matei)

Chiar dacă în ziua de azi oamenii privesc blândeţea ca pe o slăbiciune, Biserica Ortodoxă ne îndeamnă să nu răsplătim răul cu rău, ci să întâmpinăm răul cu binele şi să încercăm să găsim binele acolo unde credem că există doar rău.

Astfel să încercăm să fim după învăţătura Mântuitorului adresată ucenicilor săi: "Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii." (Mt. 10, 16)

(Cristina CĂPĂŢÂNĂ, sursa: www.ziarulumina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul." (Mt. 5, 5).
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
"Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul." (Mt. 5, 5)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei