Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhul Daniel a primit un grup de preoţi ortodocşi din Finlanda

PF Daniel a primit, ieri, un grup de preoţi din Finlanda veniţi în România într-un pelerinaj, ocazie cu care aceştia au transmis un mesaj de salut şi felicitare din partea IPS Leo al Kareliei şi Finlandei cu ocazia împlinirii a doi ani de la întronizarea în demnitatea de Patriarh al BOR.
Preoţii Elias Huurinainen, de la parohia Iisalmi, Matti Päivinen - parohia Varkaus, Timo Mäkirinta - parohia Jyväskylä şi Bogdan Grosu - parohia Rautalampi au venit în România pentru un pelerinaj. Aceştia fac parte dintr-un grup de şase parohii înfrăţite care desfăşoară programe culturale şi sociale în comun.
"Scopul vizitei la Patriarhia Română a delegaţiei finlandeze a fost acela de a transmite un mesaj de salut şi felicitare din partea Înaltpreasfinţitului Leo al Kareliei şi Finlandei cu ocazia împlinirii a doi ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum şi de a relata unele aspecte din misiunea preoţilor ortodocşi în Finlanda", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.
PF Daniel le-a urat bun venit oaspeţilor şi a menţionat bunele relaţii pe care Patriarhia Română le are cu Biserica Ortodoxă Autonomă a Finlandei, cât şi necesitatea de a comunica intens, având în vedere fenomenul nou al migraţiei românilor în Europa Occidentală, inclusiv în Finlanda.
Preoţii finlandezi l-au felicitat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru modul în care lucrează Biserica Ortodoxă Română, "lucru care se vede într-un simplu pelerinaj pe la mănăstiri şi locuri sfinte".
Elias Huurinainen a menţionat şi dorinţa preoţilor finlandezi de a face schimb de experienţă cu preoţii români, "care ar ajuta la mai buna cunoaştere reciprocă şi la înfruntarea greutăţilor comune cu care se confruntă ortodocşii în Europa de astăzi". Preotul a mai spus că parohiile ortodoxe finlandeze se află în curs de reconfigurare în jurul episcopiilor şi de aceea au nevoie de mai multe modele ale celorlalte Biserici Ortodoxe.
Patriarhul Daniel a dat ca exemplu noul Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, care, în afară de alte schimbări, are un capitol vast care se referă la activitatea şi organizarea parohiei.
La întrevederea de ieri, cei prezenţi au discutat, de asemenea, aspecte privind tiparul în Patriarhia Română, precum şi posibilitatea unor colaborări, cu atragerea de fonduri europene pentru proiecte sociale şi cultural-artistice comune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Daniel a primit un grup de preoţi ortodocşi din Finlanda .
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhul Daniel a primit un grup de preoţi ortodocşi din Finlanda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei