Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi-a sărbătorit ieri hramul

Singura parohie din ţară închinată Sfântului Sfinţit Mucenic Antim

Printre primele lăcaşuri de cult din oraşul Galaţi înfiinţate după anul 1989 se află şi Biserica „Sfântul Sfinţit Mucenic Antim“ şi „Sfintele Femei Mironosiţe“. Aceasta reprezintă singura parohie închinată acestui Sfânt Sfinţit Mucenic din întreaga ţară. La începutul Anului bisericesc, în data de 3 septembrie, biserica îşi serbează primul ei hram.
Situată în nord-vestul oraşului Galaţi, pe Bulevardul Milcov nr. 25 A, într-o zonă muncitorească, parohia „Sfântul Sfinţit Mucenic Antim“ din Galaţi deserveşte nevoile pastorale şi liturgice ale aproximativ 4.000 de familii din cartierele Micro 13 B şi Micro 38. Ea a fost înfiinţată în anul 1990, la 21 septembrie, prin desprinderea a două zone din parohiile „Sfânta Treime“- Fileşti şi „Adormirea Maicii Domnului“- Cimitir.
Încă de la început, noua parohie înfiinţată a fost pusă sub ocrotirea Sfântului Sfinţit Mucenic Antim din Nicomidia, patronul spiritual al ierarhului de atunci, Arhiepiscopul Antim Nica al Dunării de Jos.
Despre patronul spiritual al parohiei, pr. Niţu Voicu, parohul bisericii şi inspector bisericesc în cadrul Episcopiei Dunării de Jos, ne-a spus: „Nu avem cunoştinţă să existe o altă biserică în ţară cu acest hram. De aceea, aflându-ne sub ocrotirea Sfântului, el ne este un model de urmat pentru noi, un model de vieţuire creştinească prin credinţa faţă de Evanghelia lui Hristos, prin bunătatea arătată faţă de persecutorii săi, prin smerenia şi prin iubirea pentru călăii care îl duceau la moarte“.
 

Mâinile credincioşilor au zidit biserica

În urma primirii terenului destinat construcţiei noului lăcaş, în data de 1 iunie 1991, s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie, slujba fiind săvârşită de către Preasfinţitul Episcop Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Episcopiei Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi un mare număr de credincioşi. Deşi sfintele slujbe au început a fi săvârşite încă din 6 ianuarie 1993, pe data de 25 aprilie 1999 a fost sfinţit sfântul altar şi catapeteasma bisericii de către actualul chiriarh al Dunării de Jos. Despre lucrările la ridicarea bisericii, părintele paroh ne-a declarat un lucru deosebit de important: „Doar lucrările la fundaţia bisericii au fost realizate de o firmă specializată, toate celelalte lucrări, de la zidit, tencuit şi până la acoperiş, fiind întreprinse de muncitori care fac parte din parohie. Parohia însăşi, atât la propriu, cât şi la figurat, este cea care a zidit acest sfânt lăcaş“. Impresionantul devotament al enoriaşilor şi osârdia credincioaselor din parohie care ajutau la construcţia bisericii au făcut ca, la propunerea Episcopului Casian, în anul 1994, biserica să primească şi al doilea hram - „Sfintele Femei Mironosiţe“.
În anul 2000 s-a început pictarea bisericii în tehnica fresco de către pictorul Ciprian Buzuloi din Bucureşti.

(Adrian Portase, sursa: www.ziarullumina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura parohie din ţară închinată Sfântului Sfinţit Mucenic Antim .
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singura parohie din ţară închinată Sfântului Sfinţit Mucenic Antim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei