Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În numele credinţei

Peste 600 de pelerini români, la Festivalul Internaţional al Tineretului „Medjugorje”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 600 de pelerini români, catolici, greco-catolici şi ortodocşi, însoţiţi de 12 preoţi, au participat, în perioada 1- 6 august, la Festivalul Internaţional al Tineretului „Medjugorje”, aflat la cea de-a XX-a ediţie.
Românilor li s-au alăturat alte câteva zeci de mii de credincioşi, din 60 de ţări, care au venit la Medjugorje (Bosnia-Herţegovina), în numele credinţei.
Unul dintre pelerinii români, suceveanca Margareta Rusu, prezentă la festival, ne-a povestit că evenimentul a fost tradus integral în 16 limbi şi a fost urmărit de alte zeci de mii de tineri pe internet, dar şi la posturile de televiziune din străinătate, dedicate Fecioarei Maria.
„Medjugorje este o localitate în apropiere de Marea Adriatică, în actuala Bosnia-Herţegovina, unde din 1981, timp de 28 de ani, Maica Sfântă apare pe Pământ şi transmite mesaje prin intermediul vizionarilor, mesaje care ar trebui să ne intereseze pe toţi”, ne-a povestit suceveanca.
Tot ea a completat că în cadrul festivalului s-au spus foarte multe rugăciuni, mărturii, mărturisiri şi tot ceremonialul a fost încununat de Sfintele Liturghii (în toate limbile participanţilor) din fiecare seară.
„De 20 de ani, la începutul lunii august, chemarea Maicii Domnului, simţită în inimi, adună aici zecile de mii de pelerini, majoritatea tineri, de pe toate continentele. Ea, Maica Sfântă, îi adună pe toţi într-un îndemn comun la pace, iubire, convertire, rugăciune. Festivalul pentru tineri este festivalul dorit de Maica Domnului pentru tinerii din lumea întreagă. Ea ne învaţă cum să ne rugăm pentru a schimba lumea. De-a lungul celor 28 de ani de apariţii neîntrerupte, Fecioara Maria a dat mai multe mesaje pentru tineri insistând asupra faptului că situaţia tinerilor în lume este foarte dificilă şi ne recomandă rugăciunea în familii”, a mai povestit Margareta Rusu.

 

“Medjugorje este un izvor miraculos de haruri”

Pelerinii care s-au întors de la Festivalul Tineretului de la Medjugorje au spus că acesta nu este un spectacol, ci este locul întâlnirii cu „Iisus Viu”, prin intermediul Fecioarei Maria. La Medjugorje, pelerinii de toate vârstele învaţă că trebuie să refacem prietenia cu Dumnezeu, prin spovedanie şi prin rugăciunea cu trupul, cu toată inima şi cu toata fiinţa.
„Mottoul festivalului din anul acesta a fost <Faceţi tot ce vă cere El, puneţi-l pe Fiul Meu pe primul loc în viaţa voastră>. Cuvântul de încheiere al festivalului a fost chemarea pe care o face Sfânta Fecioară Maria în mesajele ei: <Să fiţi sarea Pământului şi lumina lumii>. Medjugorje este un izvor miraculos de haruri. Aici toţi sunt chemaţi de Maica Sfântă”, ne-a mai spus Margareta Rusu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de pelerini români, la Festivalul Internaţional al Tineretului „Medjugorje”.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 600 de pelerini români, la Festivalul Internaţional al Tineretului „Medjugorje”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei