Aluat de post pentru tarte
Ingrediente:
250 g făină,
100 g margarină,
100 g zahăr pudră,
1/2 linguriţă bicarbonat,
200 ml apă,
sare,
Mod de preparare:
Margarina se pune în bucăţele mici, într-un bol, se adaugă apă călduţă, un vârf de cuţit sare, bicarbonatul stins, zahărul şi făina. Se amestecă uşor cu o spatulă până se omogenizează, apoi se frământă cu mâna, 5 minute în continuu. Vasul se acoperă cu un prosop şi se lasă cam o oră, la temperatura camerei. Se întinde o foaie pe masa de lucru, presărată cu făină să nu se prindă, se aşează în tava unsă de tartă.
Salată asortată cu spanac:
4 morcovi,
80 g spanac verde,
1 ceapa,
3 roşii,
50 g miez de nucă,
1-2 linguri muştar cu seminţe,
3 linguri ulei de măsline,
2 linguri pătrunjel tocat fin,
2 linguri oţet,
sare, piper,
Mod de preparare
Morcovii se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare, ceapa se taie solzişori, roşiile se taie felii, spanacul se spală şi taie fâşii, se pun toate într-un bol. Miezul de nucă se toacă mărunt. Într-un bol se prepară un sos din ulei, oţet, muştar, pătrunjelul, sare, piper. Sosul se amestecă bine cu legumele şi se serveşte.
(sursa: www.gastropedia.ro)