Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Mâncare de post cu castraveţi

Ingrediente:

- castraveţi / se poate şi castraveţi muraţi,
- ardei / ardei iute,
- sare,
- ulei,
- făină,
- mărar verde.

Mod de preparare:

Se curăţă castraveţii de coajă, de preferat castraveţi mai mari şi se taie rondele fine / sau tăiaţi feliuţe pe lungime, castraveţi muraţi. Se sărează potrivit castraveţii (cei care nu sunt muraţi) şi se lasă un sfert de oră să se înmoaie, apoi se storc cu mâna. Zeama nu se aruncă. Se pun apoi castraveţii şi un ardei tocat / sau un ardei iute la înăbuşit în ulei încins, cu puţină apă, sau dacă nu vreţi, se poate şi fără apă.

Se prepară între timp un sos la rece: se amestecă făina cu ulei cât să o cuprindă şi treptat adăugăm zeama stoarsă de la castraveţi şi apa caldă, până se obţine un sos care se pune peste castraveţi.

Se mai fierbe puţin mâncarea cu sosul şi se presară puţin mărar verde.

Se serveşte cu garnitură de cartofi nature sau piure de cartofi.

 

Cartofi umpluţi cu ciuperci

Ingrediente: 6 cartofi mari, 2 cepe, 3 morcovi, 500 g ciuperci, verdeaţă, margarină, ulei, sare, piper.

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu coajă. În apa în care fierb se pune un praf de sare. Separat se spală şi se curăţă ceapa şi morcovii. Ceapa se taie mărunt, morcovii se dau prin răzătoarea mică, şi se pun la călit cu puţin ulei. Ciupercile se spală se taie felii, se fierb cu sare, şi se rumenesc separat.

După ce s-au fiert cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, li se scoate miezul, şi se freacă cu 2 linguriţe de margarină, cu piper şi cu verdeaţă tocată mărunt.

Cartofii se umplu cu acest amestec şi se aşează pe un platou. Deasupra se pun ceapa şi morcovii căliţi. Se servesc calzi cu garnitură de ciuperci rumenite şi cu salată verde.

E o reţetă uşor de făcut, gustoasă şi pe deasupra săţioasă. Poftă bună!

(sursa: www.topfemina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei