Cornuleţe de post
Ingrediente:
- 250g de margarină
- 150 g de zahăr
- 3 linguri de rom
- coajă de lămâie
- 205 g făină
- gem sau rahat pentru umplutură
Mod de preparare:
Se freacă margarina cu zahărul până se face spumă. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente, se frământă bine, astfel încât să se obţină un aluat potrivit de moale. Se întind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem şi se împăturesc în formă specifică. Se pun la copt la foc potrivit.
După ce sunt scoase din cuptor, dar înainte să se răcească sunt pudrate cu zahăr pudră din belşug.
Cornuleţe fragede
Ingrediente:
- 1 pachet margarină
- 5 linguri de apă
- 1 lingură de oţet
- 10 g de sare
- făină
- gem sau rahat
Mod de preparare:
Se face un aluat de consistenţă medie, cu margarină, apă, făină, sarea.
Se împart într-un număr de părţi egale şi se umplu cu gem sau rahat. Se împăturesc şi se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute.
Orez sălbatic cu crudităţi
Ingrediente:
- orez sălbatic
- 2 roşii
- un ardei mare
- măsline verzi
Mod de preparare:
Se fierbe orezul sălbatic, lăsându-l pe foc puţin mai mult decât un orez decorticat normal (orezul integral, nedecorticat este mai tare, necesitând astfel un timp de fierbere mai mare).
Separat se spală bine şi se taie bucăţele mărunte roşiile şi ardeiul. Măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe.
Se amestecă orezul cald cu crudităţile tăiate mărunt, se condimentează după gust (fiind recomandat busuiocul şi sarea) şi se serveşte.
Reprezintă o mâncare bogată în substanţe nutritive, şi cu un conţinut sporit de fibre, datorită orezului complet şi al legumelor crude, mâncate cu coajă.