Restaurant Mosaik
Restaurant Mosaik
Restaurant Mosaik
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9471 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6905 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Cornuleţe de post

Ingrediente:

- 250g de margarină
- 150 g de zahăr
- 3 linguri de rom
- coajă de lămâie
- 205 g făină
- gem sau rahat pentru umplutură

Mod de preparare:

Se freacă margarina cu zahărul până se face spumă. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente, se frământă bine, astfel încât să se obţină un aluat potrivit de moale. Se întind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem şi se împăturesc în formă specifică. Se pun la copt la foc potrivit.

După ce sunt scoase din cuptor, dar înainte să se răcească sunt pudrate cu zahăr pudră din belşug.

 

Cornuleţe fragede

Ingrediente:

- 1 pachet margarină
- 5 linguri de apă
- 1 lingură de oţet
- 10 g de sare
- făină
- gem sau rahat

Mod de preparare:

Se face un aluat de consistenţă medie, cu margarină, apă, făină, sarea.

Se împart într-un număr de părţi egale şi se umplu cu gem sau rahat. Se împăturesc şi se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute.

 

 

Orez sălbatic cu crudităţi

Ingrediente:

- orez sălbatic
- 2 roşii
- un ardei mare
- măsline verzi

Mod de preparare:

Se fierbe orezul sălbatic, lăsându-l pe foc puţin mai mult decât un orez decorticat normal (orezul integral, nedecorticat este mai tare, necesitând astfel un timp de fierbere mai mare).

Separat se spală bine şi se taie bucăţele mărunte roşiile şi ardeiul. Măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe.

Se amestecă orezul cald cu crudităţile tăiate mărunt, se condimentează după gust (fiind recomandat busuiocul şi sarea) şi se serveşte.

Reprezintă o mâncare bogată în substanţe nutritive, şi cu un conţinut sporit de fibre, datorită orezului complet şi al legumelor crude, mâncate cu coajă.

(www.egirl.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei