Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Salve de tun în faţa Gării Burdujeni şi a Palatului Administrativ, de Ziua Bucovinei

Joi, 20 Noiembrie 2008 (17:35:08)
Ziua Bucovinei va fi marcată la Suceava cu salve de tun. Vineri, 28 noiembrie, în jurul orei 11.00, în faţa Gării Burdujeni un pluton de soldaţi şi o baterie de tunuri vor onora unirea Bucovinei cu România cu 8 lovituri de tun, în 4 salve. La ora 12.45, cele 4 tunuri vor trage concomitent, în faţa Palatului Administrativ. Pe lângă ceremonialul militar care va reconstitui în faţa celor prezenţi momentele din ziua de 28 noiembrie 1918, Consiliul Judeţean Suceava şi Complexul Muzeal Bucovina pregătesc în centrul oraşului şi alte obiective. În faţa Casei Culturii se montează o scenă pe care vor fi instalate o replică a pridvorului Mănăstirii Humorului, o clopotniţă, o casă ţărănească şi o iesle cu scena Naşterii lui Iisus, care vor fi luminate non stop, până la sfârşitul anului. Tot în faţa Casei Culturii, în capătul străzii Ştefan cel Mare va fi amenajată o a doua scenă, pe care va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Judeţean. Zonele folclorice ale judeţului vor fi reprezentate prin 8 standuri, în spatele scenei principale, iar alte standuri sunt rezervate producătorilor de brânzeturi şi preparate de carne tradiţionale din judeţ. De asemenea, va exista şi un spaţiu amenajat pentru obiecte bisericeşti. Costul total al manifestărilor organizate de Consiliul Judeţean de Ziua Bucovinei se ridică la aproape 2 miliarde de lei vechi (aproximativ 52.000 de euro). Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că la sărbătoarea Bucovinei sunt invitaţi primarii de la Alba Iulia, Târgovişte şi Iaşi, precum şi, în virtutea bunelor relaţii cu vecinii promovate atât de la nivel central, cât şi zonal, între regiuni partenere, oficiali de la Chişinău şi Cernăuţi, oraş cu care municipiul Suceava este şi înfrăţit.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salve de tun în faţa Gării Burdujeni şi a Palatului Administrativ, de Ziua Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Salve de tun în faţa Gării Burdujeni şi a Palatului Administrativ, de Ziua Bucovinei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei