Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Patriarhia Română va primi părticele din moaştele Sfântului Apostol Pavel. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a anunţat faptul că Patriarhia Română va primi părticele din moaştele Sfântului Apostol Pavel. Sfintele moaşte, păstrate în prezent la Mănăstirea “Panaghia Soumela” din Grecia, vor fi donate Bisericii noastre prin grija Înaltpreasfinţitului Pantelimon, Mitropolit de Veria – Grecia şi vor ajunge la Patriarhia Română cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor şi hramului Catedralei patriarhale. Darul vine în contextul în care anul acesta este dedicat Sfântului Apostol Pavel, a mai spus Preafericirea Sa, în discursul rostit la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, cu prilejul aniversării zilei sale de naştere.
În anul 2005, un fragment din moaştele Sfântului Apostol Pavel s-a aflat în ţara noastră, pentru prima dată în istoria ortodoxiei româneşti. Însuşi Înalt Prea Sfinţitul Pantelimon, Mitropolit de Veria, a condus atunci delegaţia care a însoţit racla cu sfintele odoare, de la Mănăstirea “Panaghia Soumela” la catedrala mitropolitană din Iaşi.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I va vizita Ucraina. Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, va fi prezent în Ucraina, în perioada 25-27 iulie, la festivităţile care marchează împlinirea a 1020 de ani de la încreştinarea Rusiei. Primul dintre întâistătătorii Bisericilor ortodoxe răspunde astfel invitaţiei preşedintelui ucrainean Victor Yuşcenko.
Vineri, 25 iulie, Sanctitatea Sa va săvârşi slujba Vecerniei în Catedrala “Sf. Sofia” din Kiev, urmând să prezideze toate evenimentele liturgice, în virtutea poziţiei scaunului de Constantinopol în ierarhia Bisericii Ortodoxe.

Forumul Internaţional „Tinereţe şi Speranţă”, la Sâmbăta. Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, la Mănăstirea Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus se desfăşoară în aceste zile, cea de a X-a ediţie a Forumului Internaţional “Tinereţe şi Speranţă”, manifestare organizată de Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă, având ca principală temă de discuţii, virtutea curajului.

Marţi, 22 iulie a.c., a avut loc o slujbă de Te Deum în paraclisul mănăstirii Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus, programul forumului continuând cu o conferinţă susţinută de către domnul Dan C. Mihăilescu, scriitor, critic şi istoric literar, care a vorbit tinerilor prezenţi despre virtutea curajului, formele curajului, valoarea şi importanţa tradiţiei atunci când ne raportăm la curaj. Programul a mai cuprins discuţii de grup, unde temele propuse de organizatori au fost dezbătute şi analizate în detaliu, dar şi ateliere de creaţie artistică.
La manifestările de la Sâmbăta de Sus participă aproximativ 120 de tineri, atât din România cât şi din Republica Moldova. Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă reuneşte tineri creştini ortodocşi în spiritul deschiderii faţă de valorile spirituale şi culturale ale credinţei creştine.

 

(Sursa: Radio Trinitas)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cronica religioasă.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cronica religioasă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei