Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post - dezlegare la peşte

PEŞTE CU CIUPERCI

Ingrediente: 1 kg peşte, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g roşii sau 200 ml suc de roşii, un vârf de linguriţă piper, o foaie de dafin, o ramură de cimbru, 100 ml vin, lămâie, mărar sau pătrunjel, sare

Mod de preparare: Peştele curăţat se aşează întreg într-o tavă smălţuită sau cratiţă, împreună cu ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mari în jurul lui, cu roşiile tăiate în felii mai groase sau cu sucul de roşii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul şi 3-4 felii de lămâie fără coajă albă. Toate se presară cu o linguriţă de sare şi se pune untdelemnul. Tava se introduce în cuptor la foc submijlociu, unde se lasă circa o oră, ca peştele să se frigă încet; se stropesc cu sosul din când în când, atât peştele cât şi ciupercile. După ce s-a rumenit pe o parte, peştele se întoarce pe partea cealaltă. Când este gata, se serveşte cald, cu ciupercile alături, ca garnitură, presărate cu mărar sau pătrunjel.

 

PEŞTE MARINAT

Ingrediente: 1 kg peşte (macrou sau merluciu), 1 pahar ulei, 1/2 pahar oţet, 1 pahar suc roşii, sare, piper, foi de dafin

Preparare: Se taie peştele în bucăţi, se pun celelalte ingrediente şi se acoperă cu apă.

Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă la foc mic fără a mesteca timp de aproximativ 2 ore ca să se topească oasele. Din când în când se mişcă oala ca să nu se lipească. La alegere se poate adăuga usturoi sau lămâie.

Menţiuni: Se serveşte  mâncarea caldă cu felii de lămâie.

 

CRAP UMPLUT CU OREZ ŞI CIUPERCI

Ingrediente: un crap de 1.5 kg, 500 g ciuperci, 400 g roşii, 300 ml vin alb, cimbru, o căpăţână de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, o ceapă, lămâie.

Preparare: Crapul se curăţă şi se spală. Ciupercile tăiate felii se înăbuşe în ulei, peste care se adaugă orezul, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, cimbru şi verdeaţă. Cu această compoziţie se umple peştele, se coase pe burtă şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă sucul de roşii, vinul, usturoiul şi roşiile tăiate pe jumătate. Se ţine 40 min. la cuptor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post - dezlegare la peşte.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post - dezlegare la peşte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei