Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Ciuperci cu sos de ceapă

Mâncărurile de post şi mai ales cele din ciuperci sunt delicioase şi săţioase, de aceea vă propunem reţeta de ciuperci cu sos de ceapă.

 

Ingrediente
500 g ciuperci
200 ml ulei
400 g ceapă
100 g bulion
100 ml vin alb
1 foaie dafin
1 legătură verdeaţă
sare şi piper după gust

 

Mod de preparare

Ciupercile spălate bine în apă rece şi tăiate felii se pun într-un vas acoperit la foc potrivit;

Ceapa se căleşte, se amestecă cu ciupercile şi se stinge cu bulion. Când sunt aproape înăbuşite se adaugă vin, sare, piper, foaia de dafin şi verdeaţă, lăsându-se la fiert încă 15-20 de minute.

Se servesc reci, cu garnitură de orez cu margarină sau cartofi natur.

 

 

Cartofi (prăjitură tip cartof)

Descrierea reţetei: Fac această prăjitură oricând îmi rămâne cozonac (de post) de la sărbători, fursecuri uscate sau orice alt fel de prăjitură dulce, cu cocă. Este o prăjitură gustoasă, uşor de realizat şi pe placul copiilor.

 

Ingrediente necesare şi cantitate:

400 g cozonac uscat
300 g cartofi
250 g nuci pisate sau alune
coajă rasă de lămâie sau portocală
50 ml esenţă rom
100 g stafide
un vârf cuţit sare

 

Modul de preparare a reţetei:

Stafidele se pun într-un borcan şi se toarnă esenţa de rom peste ele. Se fierb cartofii în coajă. Se dau şi cozonacul şi cartofii prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă stafidele şi romul, nucile, puţină sare, 80 g cacao. Dacă este cazul, se umezeşte compoziţia de prăjitură cu puţină apă caldă. Prăjitura trebuie să aibă consistenţa unei paste foarte groase. Aceasta se pune pe o folie de plastic şi se rulează de forma unui sul, care se taie cu un cuţit cald în bucatele de 10 cm. Prăjiturile se pudrează cu cacao şi se dau la rece, în frigider. Se pot servi după câteva ore. (Trimisă de Elena D.)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciuperci cu sos de ceapă.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciuperci cu sos de ceapă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei