Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2008 - Anul XIII, nr. 81 (3762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Salată de fructe

 

Reţeta 1

Ingrediente: Fructele pot fi: mere, portocale, mandarine, grapefruit, ananas, kiwi, pepene galben, banane, struguri (de preferat fără sâmburi), cireşe şi vişine (din care am eliminat sâmburii). Dacă avem la îndemână şi alte fructe care s-ar preta şi ne plac gustul lor, le putem adăuga.

Instrucţiuni:

1 ) Spălăm foarte bine fructele, ţinând mai ales seama că le vom folosi ca atare, fără să le mai tratăm termic. Lăsăm fructele spălate să se scurgă de apă.

2 ) Curăţăm fructele de coajă şi seminţe (după specificul fiecăreia), apoi le tăiem cubuleţe, mai mici sau mai mari după preferinţă.

3 ) Fructele astfel tăiate, le punem într-un vas mai mare (de preferat un castron) ca să le putem amesteca uşor. Amestecarea fructelor trebuie făcută cu atenţie, ca să nu zdrobim fructele.

4 ) Putem să adăugăm puţin rom, sau coniac, până la 50 ml pentru un kilogram da fructe şi o ţinem în frigider până o servim.

5 ) Este bine ca salata s-o pregătim cel puţin cu câteva ore înainte de consum, ca fructele să poată lăsa suc şi salata sa capete gust.

 

Reţeta 2

Ingrediente: 1 cană portocale, 1 cană ananas, 2 banane, 1/2 cană grapefruit, 1/2 cană kiwi, toate tăiate, ca în reţeta de mai sus, 1/2 cană cocos ras (cumpărat din comerţ) şi o cană cu mango tăiată în feliuţe (bine scurse)

 

Instrucţiuni:

1 ) Pregătim fructele ca mai sus, adăugăm cocos-ul şi mango, apoi amestecăm uşor, ca să nu sfărâmăm fructele.

2 ) Turnăm sosul şi agităm puţin, ca să se umezească fructele. Se poate decora cu câteva frunze de mentă.

3 ) Se păstrează în frigider până o servim.

 

Observaţii:

Salata de fructe se poate prepara în tot cursul anului, dacă dispunem de fructe proaspete. Se pot face multiple combinaţii din fructele de care dispunem şi de preferinţe. În general este bine să combinăm fructe dulci, cu altele mai acrişoare, unele zemoase şi cu altele mai puţin zemoase.

Toate salatele de fructe sunt bogate în vitamine, săruri minerale, conţin fibre şi au un aport redus de grăsimi.

Pentru pregătirea ei, ne procurăm fructele de care avem nevoie şi în cantităţile necesare numărului de porţii pe care dorim să le servim. Este de preferat ca salata preparată s-o consumăm într-o singură zi.

Notă: Dacă nu o facem de post putem adăuga la salată 1/4 cană iaurt natur, degresat, frişcă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei