Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Prăjitură cu morcov şi gem

Ingrediente:

10 linguri morcov ras mărunt
10 linguri ulei
10 linguri zahăr
1,5 plicuri praf de copt
gem

 

Mod de preparare:

Se amestecă morcovul cu zahărul şi uleiul. Apoi se adaugă făină cât cuprinde (aluatul trebuie să fie mai tare).

Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie, se unge cu gem şi se pune a doua foaie deasupra şi se coace la foc potrivit.

Când e rece se taie romburi şi se pudrează cu zahăr praf.

Este mai bună a doua zi.

 

Plăcintă cu mere

Ingrediente:

20 linguri de apă călduţă
18 linguri ulei de floarea - soarelui
1 cub drojdie
3 linguri zahăr, puţină sare
făină cât cuprinde
2 kg mere, zahăr şi scorţişoară după gust.

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron apa călduţă cu uleiul, zahărul şi sarea şi dizolvi înăuntru drojdia. După ce a dospit 10-15 minute, pui făină cât să obţii un aluat care să nu se lipească de degete (ca la pâine, eu nu cântăresc niciodată făină, dar cred că în jur de 500 g). Laşi 15 minute la dospit. Întinzi prima foaie în tavă, coci 5 min. apoi pui merele călite şi amestecate cu zahăr şi scorţişoară, foaia a doua, înţepi cu furculiţa şi coci la foc potrivit vreo 40-45 min.
Rece o poţi pudra cu zahăr + zahăr vanilat.

 

Cornuleţe de post

Se amestecă:

1 cană borş,
1/2 cană ulei,
un praf de sare,
un cubuleţ de drojdie (20 gr.) cu făină cât cuprinde ca să rezulte un aluat uşor de întins.

Se lasă 1/2 oră să se odihnească după care se întinde foaia se taie şi se pot umple cu gem (mai tare, gen marmeladă), rahat, nuci şi ce combinaţie vă mai dă prin cap (de ex. mere rase amestecate cu zahăr, călite un pic şi foarte bine scurse).

Se dau la cuptor şi se pudrează cu mult zahăr cât sunt încă calde.

 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei