Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezlegare la peşte

Salată orientală cu peşte sărat

Pentru 10 porţii: 1,5 kg peşte sărat (afumat), 1 kg cartofi, 100 g ceapă, 150 g castraveţi verzi, 150 g ardei gras, 1 legătură pătrunjel, 500 g roşii, 50 ml ulei, 25 ml oţet, 50 g măsline, sare, piper.

Preparare: peştele se desărează în apă rece, se filetează în lungime pe coloana vertebrală şi se taie bucăţi egale. Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăţă şi se taie rondele. Ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele (inele). Castraveţii se curăţă de coajă, de seminţe şi se taie batoane mici. Ardeiul gras se curăţă de cotoare, se spală şi se taie rondele subţiri. Roşiile se curăţă, se spală şi se taie rondele. Pătrunjelul verde se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Cartofii se amestecă uşor cu bucăţile de peşte, ceapa, castraveţii, ardeiul gras, roşiile, uleiul, oţetul, măslinele, piperul măcinat, sare şi pătrunjel verde. După ce s-au amestecat bine, componentele se aşează pe platou sau pe farfurii, porţionate, ornamentate cu felii de roşii.

 

Crap cu sos de roşii şi ceapă

Pentru 10 porţii: 2 kg peşte, 200 g ceapă, 200 ml ulei, 1,5 kg roşii, 133 ml vin, 50 g făină, 1 legătură verdeaţă, 150 g pastă de tomate, 100 g ardei gras, sare, piper.

Preparare: peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, se spală, se porţionează, se scurge, se sărează, se condimentează cu piper şi se pudrează cu făină. Se prăjeşte pe jumătate în uleiul înfierbântat. Ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt (ardeii felii), apoi se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Se adaugă pasta de tomate, sare şi apă, se fierb cca. 15 minute. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, 1/2 din cantitate se taie jumătăţi, iar restul se zdrobesc. Roşiile zdrobite împreună cu sosul se aşează într-o tavă, se adaugă peştele cu jumătăţile de roşii puse pe fiecare bucată de peşte (deasupra) şi se introduce la cuptor pentru cca. 20 minute. Spre sfârşitul înăbuşirii se adaugă vinul (stropit pe suprafaţa peştelui). La servire se aşează porţia de peşte cu sos în farfurie şi verdeaţa tăiată mărunt deasupra. După preferinţă, se poate adăuga şi usturoi tăiat mărunt când se introduce la cuptor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezlegare la peşte.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezlegare la peşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei