Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pildă creştină

Pilda smochinului neroditor

Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani, de când vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?”. „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur, şi am să-i pun gunoi la rădăcină. Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia” (Luca 13:6,9)

Pilda aceasta vorbeşte de încă un an care s-a dat smochinului neroditor. Se pune întrebarea: Cine este acel smochin? Unii zic că ar fi creştinii neroditori. Dar în altă parte Domnul spune: “pomul bun nu poate face roade rele”. Deci dacă cineva este creştin cu adevărat, asta înseamnă că el nu poate să stea neroditor mult timp. Nu este vorba mai degrabă de cei ce stau departe încă de Hristos? Roada pe care Dumnezeu o aşteaptă de la noi este pocăinţa şi credinţa. Dumnezeu are o dorinţă înfocată pentru cei nemântuiţi.

Cred că trebuie să spunem deschis că Dumnezeu a dat mai multe pilde în care face de înţeles că aşteaptă pe oameni la o viaţă de credinţă adevărată, nu doar creştini cu numele, ci să se integreze în mod real într-o comunitate de creştini unde Biblia este predicată cu claritate şi oamenii se lasă educaţi şi schimbaţi prin studierea Scripturii şi Duhul Sfânt. 

Dacă spunem că Iisus este Fiul lui Dumnezeu atunci trebuie să spunem că asta este ceea ce îşi doreşte El cel mai mult, cum reiese şi din pilda smochinului neroditor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilda smochinului neroditor.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pilda smochinului neroditor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte