Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 50 (7662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pomicultura”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Asociaţiunea clerului ortodox bucovinean”

De ani întregi se pronunţă dorinţa generală de a vede clerul întrunit într’o societate care să dee directiva în activitate; căci, dică duşmanii ce vor dice, clerul, în ţerişoara noastră, e dătător de ton, căci cine formează majoritarea inteligenţei noastre române, dacă nu clerul? Cine conduce direct poporul, cine-l mângăe în supărare, cine-l încuragează în disperare, dacă nu preotul? Al cui e meritul dacă nu al preoţimei, că poporul începe a-şi trimite copiii la focare mai înalte de cultură şi, în modul acesta, câştigă o inteligenţă şi din popor, care cunoaşte cel mai bine durerea lui?”.

„Patria”, Anul II, nr. 88, Cernăuţi, Februarie 1898.

 

„O statuie a lui Ştefan cel Mare în Suceava?”

„Încă un proiect, de care se vorbeşte de ceva timp, care ar fi ajuns chiar în faza ofertelor, şi pe care noi îl considerăm fără rost, a ajuns în actualitate. Ar fi vorba de o statuie ecvestră a lui Ştefan cel Mare, ca cea de la Iaşi, care ar costa vreo 80.000 de lei. Noi însă zicem: dacă este un oraş în cuprinsul României, care să nu aibă nevoie de o statuie a Marelui Voievod, e Suceava, unde el însuşi ne-a lăsat monumentul ce nu poate fi întrecut: Cetatea”.

„Suceava”, Anul I, nr. 9-10, Februarie 1935.

 

„Pomicultura”

Tradiţia existentă în bazinele Rădăşeni, Fălticeni, Buneşti, Valea Glodului şi altele a fost continuată şi dezvoltată - pe baze ştiinţifice - în anii socialismului. Dacă în cincinalul 1960-1965 extinderea culturii pomilor a cunoscut o creştere însemnată (3.517 ha), proporţionarea speciilor pomicole făcîndu-se în favoarea mărului, perioada 1966-1970 s-a caracterizat prin aplicarea în complex a celor mai noi tehnologii: plantări în sistem intensiv, mecanizare diversificată, chimizare la nivelul cerinţelor. Patrimoniul pomicol al judeţului a fost reprezentat în 1970 de 7.837 ha, din care 4.789 ha în sectorul socialist”.

„Zori noi”, Anul XXV, nr. 7206, Suceava, Sîmbătă 20 februarie 1971.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pomicultura”.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Pomicultura”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură împăturită cu morcov și magiun Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al prăjiturelelor cu foi. O putem folosi și în afara perioadelor de post, pentru că are un gust bogat și nimic nu va... Citeşte