Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

23 Februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Încercare de mituire la Fondul Bisericesc”

„Administraţia generală a Fondului Bisericesc din Bucovina a fost sesizată, printr-un raport de serviciu, de conducerea fabricii de cherestea din comuna Falcău, judeţul Rădăuţi, că administratorul acestei întreprinderi, dl. Ignatie Maierean, a fost obiectul unei îndrăzneţe încercări de mituire din partea unui cunoscut exploatator şi comerciant silvic din Cernăuţi, care i-a propus avantagii materiale pentru a-l proteja în schimb la cumpărarea şi selecţionarea calităţilor de cherestea de la această fabrică. Drept urmare a acestei sesizări, Administraţia Fondului Bisericesc a dat un ordin circular adresat către toate ocoalele silvice şi toate fabricile de cherestea. <Vă invităm să aduceţi la cunoştinţa personalului în subordine că făcându-i-se din partea unui comerciant de lemne domnului Ignatie Maierean, administratorul fabricii de cherestea Falcău, propuneri de avantagii, susnumitul nu a acceptat aceste propuneri, ci a denunţat cazul administraţiei centrale, pentru care faptă a primit un decret de laudă şi o remuneraţie de lei 5.000>”.

„Suceava”, Anul I, nr. 34, Februarie 1939. 

 

„Oameni în pădurile Dornişoarei”

La gara de la marginea pădurii seculare, lucrează de cîtva timp o nouă maşină cum n-au mai văzut încă oamenii de prin partea locului. Braţul ei lung şi puternic ridică cu uşurinţă buşteanul cel mai voluminos, îl transportă şi-l aşează cu exactitate pe locul dorit. <Ziss> scrie pe placheta ei şi oamenii de aici ştiu de-acum că aceasta este marca vestită a unei uzine din Uniunea Sovietică, ale cărei maşini se întîlnesc oriunde se construieşte ceva nou şi măreţ în patria noastră. Mai puţin de o oră a durat descărcarea buştenilor de pe garnitura CFF şi la aceasta au lucrat mai puţini oameni ca de obicei. Datorită acestui fapt, zeci de oameni au plecat la lucru în pădure de unde să trimită ţării tot mai mult material lemnos”.

„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2260, Suceava, Februarie 1955.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 Februarie.
 Vizualizări articol: 2050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
23 Februarie4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte