Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

08 August

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Dacă leşină cineva”

Dacă leşină cineva, puneţi-i sub cap o perină, sau ce aveţi, ca să-i vie capul ridicat, ear’ pe cap puneţi-i oblojele (comprese) şi slăbănogiţi hainele ce-l strâng. De voiţi să faceţi şi mai mult, apoi muiaţi o petecă în apă caldă, sau ungeţi-o cu muştar şi înveliţi cu dânsa pulpele celui leşinat. Dacă leşină cineva în urma lovirii fulgerului, apoi nu puteţi face nemic alta decât să-i slăbănogiţi îmbrăcămintea şi să alergaţi la medic, să vie şi să aplice celui leşinat respiraţiunea artificială”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 60, Cernăuţi, 5/18 August 1901.

 

„Pădurea Laura”

Pădurea Laura constă din 523 părtăşii. Din aceste, au cumpărat Axelrad Anhauch şi alţi parhuni succesive, pentru preţuri de nimic, majoritatea părtăşiilor, iar Maidanek, care avuse cumpărate direct de la părtaşi câteva părtăşii, a cumpărat, în fine, şi părtăşiile de la ceilalţi şi a întrunit în mânile sale cam la 400 din ele. Având el majoritatea tuturor părtăşiilor, tendinţa lui mergea într-acolo ca să pună laba şi pe restul - tot cu preţuri de nimic şi pe căile cele mai condamnabile. Gospodarii, însă, cereau să se facă despărţirea părtăşiilor lor de cele ale lui Maidanek, acesta, însă, nu o voia nici în ruptul capului, cu bine calculata intenţie ca să-i constrângă pe ţărani să i le vândă şi pe ale lor. Dumnezeu, însă, dă că, în anul 1907, domneşte peste tot o criză cumplită de bani şi Maidanek ajunge în mare calamitate din cauza unui ginere al său, cu numele Gottesman, din Coşciuia, care era ajuns la faliment pentru nişte afaceri de lemn”.

„Patria”, nr. 57, din 26 august 1909.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 08 August.
 Vizualizări articol: 2194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
08 August5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei