Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

13 Aprilie 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Împrejurări admirabile pentru ascensiuni şi turism”

„Excursiile cu pluta pe Bistriţa, de la Cârlibaba spre Vatra Dornei, sau de la Vatra Dornei spre Valea Colbului, la picioarele Rarăului şi Giumalăului, pe sub <Pietrarul românesc>, prin defileul grandios numit <Colţul Acrii>, <Moara Dracului> şi <Tonacele>, apoi spre Broşteni şi Piatra Neamţ, prin <Cheile Bicazului>, rămân, pentru cei ce le-au făcut, una din cele mai frumoase amintiri din viaţa lor. Iată aşadar ce este staţiunea turistică, balneară şi climaterică Vatra Dornei, o bijuterie ieşită din valurile Bistriţei Aurii, încadrată de munţi falnici şi păduri seculare de brazi, cu izvoare dătătoare de sănătate şi cu aerul cel mai curat şi sănătos, cu împrejurări admirabile pentru ascensiuni şi turism”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4791, 12 Aprilie 1936.            

 

Societatea „Bucovina”

Eveniment de mare rezonanţă în viaţa bucovinenilor care trăiesc în Bucureşti, marţi 10 aprilie 1990, a fost reînfiinţată Societatea pentru cultură şi literatură românească în Bucovina, fondată în mai 1862, în Cernăuţi, de către fraţii Hurmuzachi şi Ion a lui Gheorghe Zbierea, renumiţi cărturari ai acestor locuri. Cei peste 300 de participanţi la constituirea filialei Bucureşti a societăţii au fost informaţi în legătură cu statutul şi scopul acesteia, care sînt profund culturale, printre acţiunile ce urmează a fi iniţiate într-o primă fază situîndu-se editarea unei Enciclopedii generale a Bucovinei, a unui periodic, înfiinţarea Universităţii populare ţărăneşti, cu sediul la Gălăneşti, judeţul Suceava, precum şi a unei edituri proprii. Subliniind că societatea nu se va transforma în tribună politică, preşedintele provizoriu al societăţii, domnul George Muntean, reputat cercetător şi istoric literar, a anunţat că primul Congres al Societăţii Bucovina, care are deja cercuri în întreaga ţară, se va desfăşura în perioada 30 iunie - 2 iulie 1990, în comuna Gălăneşti”.

„Albina”, 1990, nr. 4 (serie nouă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 Aprilie 2013.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 Aprilie 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei