Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

Încă o ţeapă cu locuri de muncă în străinătate. Au dat câte 50 de euro unui „patron” din Spania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii care îşi caută un loc de muncă în străinătate cad din ce în ce mai des victime ale unor înşelăciuni. Un ultim caz, în care au apărut cel puţin trei victime, a fost reclamat poliţiei acum două zile. Joi, în jurul orei 14.00, Constantin M., în vârstă de 31 de ani, din municipiul Suceava, Traian P., în vârstă de 46 de ani, din comuna Moara şi Vladimir C., în vârstă de 49 de ani, din Vereşti, au sesizat Poliţia municipiului Suceava că au fost înşelaţi fiecare cu câte 50 de euro de un tânăr care le-a promis un loc de muncă în Spania. Individul, care s-a ales cu dosar penal, le-a spus oamenilor că este patronul unei societăţi de construcţii din Spania şi are nevoie urgentă de 35 de muncitori.

 

Le-a „oferit” un salariu de 1.700 de euro pe lună

Din ancheta efectuată de poliţişti a rezultat că în data de 8 aprilie 2013, una dintre victime, Constantin M., a găsit un anunţ de mică publicitate în presă, în care se ofereau locuri de muncă în Spania. 

„Angajatorul” l-a chemat pe bărbat la o întâlnire a doua zi, pe 9 aprilie. I-a spus că trebuie să dea un comision de 50 de euro şi îl va lua la muncă în Spania, pentru un salariu de 1.700 de euro pe lună. Încântat iniţial, păgubitul i-a prezentat „patronului” încă doi colegi, care au dat şi ei câte 50 de euro în contul avansului.   

În scurt timp,cei trei au început să-şi pună întrebări, salariul oferit fiind suspect de mare faţă de alte oferte. Două zile mai târziu, pe 11 aprilie, victimele şi-au dat seama că este posibil să fi fost înşelate şi au sesizat poliţia.

Poliţiştii au stabilit că banii de la cei trei au fost încasaţi de Constantin Oniga, în vârstă de 22 de ani, din comuna Drăgoieşti..

„Faţă de suspect se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Poliţia municipiului Suceava a înregistrat 60 de reclamaţii asemănătoare sâmbăta trecută 

Cu o săptămână în urmă, sâmbătă, 6 aprilie, 60 de oameni au depus reclamaţii la Poliţia municipiului Suceava, reclamând că au fost înşelaţi de o firmă care selecta persoane interesate să lucreze în Germania, Danemarca sau Olanda. Oamenii au reclamat că au achitat sume cuprinse între 300 şi 500 de euro în contul unui avans pentru un loc de muncă, iar apoi nu au mai putut contacta nici un reprezentant al societăţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o ţeapă cu locuri de muncă în străinătate. Au dat câte 50 de euro unui „patron” din Spania.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Încă o ţeapă cu locuri de muncă în străinătate. Au dat câte 50 de euro unui „patron” din Spania4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trimis trimis de
(13 apr 2013, 14:30:32
APA ,AERUL SI ..........FRAIERUL NU VOR LIPSI NICIODATA DIN ROMANIA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei