Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu-i ghinion, ci blestem

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu cred că am văzut în viaţa mea un meci de handbal feminin mai frumos decât cel de alaltăieri. De fapt, sunt sigur de asta, şi la fel de sigur că niciodată o echipă românească de handbal feminin nu a făcut un meci nu la fel de bun, dar nici măcar comparabil cu al Oltchimului la Veszprem. Calificarea, şi deci cucerirea trofeului (fiindcă oricare din celelalte două semifinaliste nu are cum să ridice pretenţii la adjudecarea acestuia) nu s-au pierdut în Ungaria, ci în meciul tur, la noi acasă. A fost o diferenţă incalculabilă între modul aproape penibil în care au evoluat jucătoarele noastre la Bucureşti, în tur (crispat, cu o emotivitate vecină cu deranjamentul psihic major, ca niște eleve de școală primară puse să rezolve ecuații de gradul 14 în fața unei comisii de profesori universitari) și determinarea de mari campioane pe care au arătat-o la Budapesta încă din primul minut de joc, o chestie complet diferită de parcursul obișnuit, cu „intrarea în joc” făcută greu, cu momente de dispariție completă pe parcursul jocului etc. Ei bine, de această dată, vâlcencele au stat în priză permanent, până la 24-18. N-au avut, adică, momente de cădere. Au avut unul singur, dar... reușit! Decisiv. Însă, ca niciodată, alaltăieri nu mi-a mai venit să le înjur, cum am făcut de fiecare dată când pierdem meciuri ca și câștigate ori calificări care păreau doar niște formalități. Trebuie să fii ori măgar ori să n-ai habar ce e ăla sport de competiție ca să le poți acuza de ceva ori să le înjuri după un meci, repet, excepțional. Faptul că s-a găsit un deștept care să ia în calcul faptul că Managarova a jucat prost fiindcă în sezonul viitor merge la Gyor nu mă miră. Cum nu m-a mirat nici când au acuzat-o pe fata aia de „trădare” fiindcă a plecat din cauză că era neplătită de cinci luni. Dar n-o fi trădare mai mare faptul că cea mai mare jucătoare din lume a fost lăsată de izbeliște de era să rămână fără mâna ei „de aur”? Cu ea în teren n-am fi bătut Gyor-ul la scor, ba chiar de două ori?
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu-i ghinion, ci blestem.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nu-i ghinion, ci blestem3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei